Zdravím,
můj první rok, tudíž možná to bude zbytečná otázka. Zkoušel jsem projít jednotlivé sekce s problémy s listy, ale nepřijde mi, že by se moje listy podobaly něčemu zde probírané :/
Prostředí: foliovník. Rostliny přesazeny od zmrzlej mužů. Půda byla odpočatá, nijak předem neprohnojená. Od vysazení aplikován lignohumát ihned po přesazení, poté hoštice na rajčata s guánem (cca po 10 dnech) zálivkou pod rostlinku.
Problémy jsou s fotkama dole. Jinak poslední dobou velmi pršelo, musím říct, že jsem tedy moc nevětral (asi první chyba) a patrně jsem i možná přelíval. Nicméně, problém jsem identifikoval před 3 dny. Od té doby je shohou okolnodtí slunečné počasí a já naplno větrám. I tak se drží ve foliáku následující teplota, což nevím, zda je ok nebo ne.
Jinak konkrétně k jednotlivým problémum.
-- Hamík = nepálivá paprika
-- Fireflame
-- Large red cherry (ty trpí poměrně nejvíc, nejvíc listů jim padá)
-- Dorset Naga (paprika, která byla i po přesazení ve 100% formě najednou chřadne)
Přijde mi, že choroby nejsou jednotné, Zejména ty černé fleky od "sazí" na large red cherry mě děsí, protože se postupně objevují na všech rostlinách, ačkoliv v téměr nezahlédnutelné podobě.
Díky za každou radu.
Tom