Jj zvyšování rezistence se určitě projeví u každého milovníka chilli, což je dle mého super. Jinak bychom asi těžko objevovali nové a pěstovali ještě pálivější.
V mém případě se rezistence výrazně zvyšuje zejména při používání pálivého do pokrmů, takže není problém celá čerstvá jolokie (menší) do misky polévky. Taky peklo, ale nic proti tomu, když jí dám jen tak celou samotnou (menší), to je pak teprv řádnej kotel.
Takže ve svém případě nemám strach, že bych v blízké době dosáhl nějaké extremní odolnosti. Navíc preferuji vše na bazí papriček, žádný extrakty. Pro mě je zatím jasná cesta zvyšováním množství a užíváním pálivějších druhů + výroba vlastních omáček (prvně 2013) dle svých potřeb. Zatím, ale víc jak jednu jolokii do misky polévky zkoušet asi nebudu
to franta599: Dopručuju do kuřete na paprice-smetaně dát jolokii, případně dvě kdyby Ti nestačilo. Jednak je to děsná dobrota, a jedna si myslím, že Tě může palem potěšit
Nebo zkus dat 2-3 cely habanerka.