Duo Jiao Chu Nan

Recepty na domácí pikantní omáčky
MartinS
Stálý člen
Příspěvky: 3752
Registrován: 15 čer 2014 19:44
Reputace: 4304
Obrázky: 0

Re: Duo Jiao Chu Nan

Příspěvekod MartinS » 28 srp 2024 16:19

Jinak v Tescome ted maji v akci 5l verze za stejnou cenu jako ty litrove. Ja na to nemam misto, ale nekomu by se to mohlo hodit treba.

Uživatelský avatar
gandalf
Stálý člen
Příspěvky: 2160
Registrován: 20 srp 2011 19:49
Reputace: 2526
Obrázky: 0
Bydliště: Netolice
Kontaktovat uživatele:

Re: Duo Jiao Chu Nan

Příspěvekod gandalf » 28 srp 2024 19:50

Mně to tedy kvasí dost bouřlivě - úplně se ta hmota jako by trhá, mezi tím je plyn. Nechávám to kvasit tak týden, nebo 10 dní. Kvasit. Potom to naplním do 1/2 litrovek a do chladničky. V tě samé sklenici co to kvasilo hned dělám další várku, protože využiji zbývající kvasinky, urychlím to. Ta fermentace musí být cítit po celým bytě ..... K velké radosti manželky.
Letos to bude peklo - takovou úrodu jsem asi ještě neměl ....

Uživatelský avatar
Tea Racer
Stálý člen
Příspěvky: 5505
Registrován: 17 dub 2016 11:00
Reputace: 9307
Obrázky: 0
Bydliště: Šumava, u Lipna 775 m n. m.
Kontaktovat uživatele:

Re: Duo Jiao Chu Nan

Příspěvekod Tea Racer » 29 srp 2024 08:55

Dělal jsem mnoho pokusů, ale dělám lehce zavřené a stačí to, občas se víčko nafoukne a upšoukne si. Pak zavřu a šup do sklepa.

Palko
Stálý člen
Příspěvky: 224
Registrován: 24 led 2017 18:48
Reputace: 953
Obrázky: 0

Re: Duo Jiao Chu Nan

Příspěvekod Palko » 16 zář 2024 21:15

Tak jsem taky udělal chunanku.
Vlastní superhoty všech barev, domácí česnek, sladké papriky, zázvor, dark demerara cukr, maldonská sůl. Po vykvašení přidám víno od kolegy. Teď to dám do vinotéky kde mám nastavených 18°C což by měla být ideální teplota pro pomalé kvašení, které má pozitivní vliv na chuť a barvu kvašeného produktu :)

84773

84774


Zpět na „Recepty na domácí chilli omáčky / chilli sauce“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 10 hostů