Duo Jiao Chu Nan
- gandalf
- Stálý člen
- Reputace: 2594
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Re: Duo Jiao Chu Nan
Já používám můj česnek z Kavkazu /je ještě silnější než ten "český"/ podle původního receptu a v pohodě. Po fermentaci tam není skoro znát.
-
- Stálý člen
- Reputace: 3791
Ten by mě zajímal...já letos přivezla divoce rostoucí z Chorvatska, ale je jak kedlubna s lehce česnekovým nádechem.
Bacula
Tak dneska jsem udelal dalsi varku.
Trojitou.
A tim ze v 1/3 mixovane zvlast jsou superhoty (od kazdeho dva) + zbytek do 300g v Sugar Rush
Tzn 2xBB, 2xTiberius, 2x JWGS, 2xDorset Naga
A zbytek Sugar Rushe.
Bude to asi masakr.
A v 2/3 jen same Sugar Rush + 3x JWGS tzn detsky paliva.
Celkove
160g zazvoru
130g ceskeho cesneku
60g soli.
150g cukru
210ml ryzoveho vina (Sake)
900g papricek.
Pripraveno 950g papricek(schvalne vice protoze se neco vykraji)

Po vykrajeni jsem postradal 80g papricek.
Pridal jsem nejake JWGS a Sugary.

Rozmixovana slabsi vetsi varka(bez igelitky jako krytu bych se udusil a hlavne by to cakalo)

Rozmixovani varky se superhoty me dalo zabrat, trochu jsem si pri tom zakaslal. Trochu vice, i kdyz jsem to mel prekryte

Trojitou.
A tim ze v 1/3 mixovane zvlast jsou superhoty (od kazdeho dva) + zbytek do 300g v Sugar Rush
Tzn 2xBB, 2xTiberius, 2x JWGS, 2xDorset Naga
A zbytek Sugar Rushe.
Bude to asi masakr.
A v 2/3 jen same Sugar Rush + 3x JWGS tzn detsky paliva.
Celkove
160g zazvoru
130g ceskeho cesneku
60g soli.
150g cukru
210ml ryzoveho vina (Sake)
900g papricek.
Pripraveno 950g papricek(schvalne vice protoze se neco vykraji)
Po vykrajeni jsem postradal 80g papricek.
Pridal jsem nejake JWGS a Sugary.
Rozmixovana slabsi vetsi varka(bez igelitky jako krytu bych se udusil a hlavne by to cakalo)
Rozmixovani varky se superhoty me dalo zabrat, trochu jsem si pri tom zakaslal. Trochu vice, i kdyz jsem to mel prekryte
- gandalf
- Stálý člen
- Reputace: 2594
- Kontaktovat uživatele:
Ty to fermentuješ pod víčky? Neteče pto při té fermentaci, když to máš po okraj? Já pod celofánem s rezervou prostoru pro fermentaci.
Mam tam 1cm mista, je to nez zacne zavit na vicko, tak tam nekam a vicko neni utahle na 100%
Takto jsem mel prvni varku, tu jsem dal po 4 dnech v teple pak do lednice.
Kazdopadne nevim vubec jestli to spravne fermentuje tedy, protoze to nijak extra nebublalo.
Jestli to mam delat nejak jinak, tak si necham rad poradit. Ani nevim jestli to mam obcas zamichat nebo ne.
Poznam to nejak na chuti? Melo by to byt nakysle ze?
Pomer vsech surovin mam spravne a tedy nevim kde bych mel pripadne chybu.
//Edit
Objednal jsem si v Tescome dve 1l lahve na kvaseni.
Zbytek necham ve sklenici pod tim alobalem jak pises.
Takto jsem mel prvni varku, tu jsem dal po 4 dnech v teple pak do lednice.
Kazdopadne nevim vubec jestli to spravne fermentuje tedy, protoze to nijak extra nebublalo.
Jestli to mam delat nejak jinak, tak si necham rad poradit. Ani nevim jestli to mam obcas zamichat nebo ne.
Poznam to nejak na chuti? Melo by to byt nakysle ze?
Pomer vsech surovin mam spravne a tedy nevim kde bych mel pripadne chybu.
//Edit
Objednal jsem si v Tescome dve 1l lahve na kvaseni.
Zbytek necham ve sklenici pod tim alobalem jak pises.
- JanaK
- Stálý člen
- Reputace: 757
Nevím, zda to dělám správně ale zatím mi to takto funguje dobře.
Dělám v dávkách o 300g papriček do sklenice od okurek nebo od medu asi 3/4 litru - hmoty je asi do poloviny sklenice. Na sklenici navléknu tenkou gumičku, která mi označí hladinu a lehce přiklopím lehkým plastovým víčkem. Takto udělám několik sklenic, které zavřu do skříňky v kuchyni ať to má tmu a denně kontroluju a přitom promíchám čistou lžící. Většinou druhý den se hladina asi o centimetr zvedne nad gumičku, po zamíchání zase spadne dolů. Jakmile přestane hladina stoupat (podle počasí 4.-8. den) tak přimíchám 2 lžičky vodky a přendám pastu do malých skleniček pevně uzavřu, popíšu a uskladním ve špajzu.
Dělám v dávkách o 300g papriček do sklenice od okurek nebo od medu asi 3/4 litru - hmoty je asi do poloviny sklenice. Na sklenici navléknu tenkou gumičku, která mi označí hladinu a lehce přiklopím lehkým plastovým víčkem. Takto udělám několik sklenic, které zavřu do skříňky v kuchyni ať to má tmu a denně kontroluju a přitom promíchám čistou lžící. Většinou druhý den se hladina asi o centimetr zvedne nad gumičku, po zamíchání zase spadne dolů. Jakmile přestane hladina stoupat (podle počasí 4.-8. den) tak přimíchám 2 lžičky vodky a přendám pastu do malých skleniček pevně uzavřu, popíšu a uskladním ve špajzu.
Naposledy upravil 1 dne JanaK; celkem upraveno 30x.
Jo diky Jani za komentar. Vsude najdes na webu jen recepty, ale nikde jak se s tim vlastne ma zachazet.
Ja jsem si koupil od Tescoma 2x tohle
https://www.tsbohemia.cz/tescoma-soupra ... 65791.html
Zkusim to v tom tedy nechat prokvasit do soboty a pak to dam radsi do lednice, protoze o vikendu jsem pryc.
Vcera jsem do toho prelil starsi varku tu prvni a pak tu co jsem delal v pondeli.
V tech sklenicich se to da i uchovavat, ale ja je asi budu pouzivat na to kvaseni a pak to preliju do normalnich a dam do lednice.
Jeste to promyslim.
Ja jsem si koupil od Tescoma 2x tohle
https://www.tsbohemia.cz/tescoma-soupra ... 65791.html
Zkusim to v tom tedy nechat prokvasit do soboty a pak to dam radsi do lednice, protoze o vikendu jsem pryc.
Vcera jsem do toho prelil starsi varku tu prvni a pak tu co jsem delal v pondeli.
V tech sklenicich se to da i uchovavat, ale ja je asi budu pouzivat na to kvaseni a pak to preliju do normalnich a dam do lednice.
Jeste to promyslim.
- JanaK
- Stálý člen
- Reputace: 757
V tom asi půjde kvasit kdeco
a na uskladněnmí záleží kolik toho budeš mít - já to uchovávám v malých skleničkách od opočenského jogurtu, tj asi 100ml (z každé naložené sklenice mám 3 stejné skleničky) a mám jich ve špajzu půl regálku - do lednice dávám až po otevření než se to dojí.