Duo Jiao Chu Nan

Recepty na domácí pikantní omáčky
Uživatelský avatar
gandalf
Stálý člen
Příspěvky: 2177
Registrován: 20 srp 2011 19:49
Reputace: 2594
Obrázky: 0
Bydliště: Netolice
Kontaktovat uživatele:

Re: Duo Jiao Chu Nan

Příspěvekod gandalf » 25 srp 2024 11:43

Já používám můj česnek z Kavkazu /je ještě silnější než ten "český"/ podle původního receptu a v pohodě. Po fermentaci tam není skoro znát.

Bacula
Stálý člen
Příspěvky: 2292
Registrován: 26 lis 2016 15:57
Reputace: 3791
Obrázky: 0
Bydliště: Praha, zahrada Oleška,370 m.n.m.

Re: Duo Jiao Chu Nan

Příspěvekod Bacula » 25 srp 2024 11:51

Ten by mě zajímal...já letos přivezla divoce rostoucí z Chorvatska, ale je jak kedlubna s lehce česnekovým nádechem.
Bacula

MartinS
Stálý člen
Příspěvky: 3824
Registrován: 15 čer 2014 19:44
Reputace: 4497
Obrázky: 0

Re: Duo Jiao Chu Nan

Příspěvekod MartinS » 26 srp 2024 21:41

Tak dneska jsem udelal dalsi varku.

Trojitou.
A tim ze v 1/3 mixovane zvlast jsou superhoty (od kazdeho dva) + zbytek do 300g v Sugar Rush
Tzn 2xBB, 2xTiberius, 2x JWGS, 2xDorset Naga
A zbytek Sugar Rushe.
Bude to asi masakr.

A v 2/3 jen same Sugar Rush + 3x JWGS tzn detsky paliva.

Celkove
160g zazvoru
130g ceskeho cesneku
60g soli.
150g cukru
210ml ryzoveho vina (Sake)
900g papricek.

Pripraveno 950g papricek(schvalne vice protoze se neco vykraji)
84603

Po vykrajeni jsem postradal 80g papricek.
Pridal jsem nejake JWGS a Sugary.
84604

Rozmixovana slabsi vetsi varka(bez igelitky jako krytu bych se udusil a hlavne by to cakalo)
84605

Rozmixovani varky se superhoty me dalo zabrat, trochu jsem si pri tom zakaslal. Trochu vice, i kdyz jsem to mel prekryte
84602

Uživatelský avatar
gandalf
Stálý člen
Příspěvky: 2177
Registrován: 20 srp 2011 19:49
Reputace: 2594
Obrázky: 0
Bydliště: Netolice
Kontaktovat uživatele:

Re: Duo Jiao Chu Nan

Příspěvekod gandalf » 27 srp 2024 14:13

Ty to fermentuješ pod víčky? Neteče pto při té fermentaci, když to máš po okraj? Já pod celofánem s rezervou prostoru pro fermentaci.

MartinS
Stálý člen
Příspěvky: 3824
Registrován: 15 čer 2014 19:44
Reputace: 4497
Obrázky: 0

Re: Duo Jiao Chu Nan

Příspěvekod MartinS » 27 srp 2024 14:39

Mam tam 1cm mista, je to nez zacne zavit na vicko, tak tam nekam a vicko neni utahle na 100%
Takto jsem mel prvni varku, tu jsem dal po 4 dnech v teple pak do lednice.

Kazdopadne nevim vubec jestli to spravne fermentuje tedy, protoze to nijak extra nebublalo.
Jestli to mam delat nejak jinak, tak si necham rad poradit. Ani nevim jestli to mam obcas zamichat nebo ne.

Poznam to nejak na chuti? Melo by to byt nakysle ze?

Pomer vsech surovin mam spravne a tedy nevim kde bych mel pripadne chybu.

//Edit

Objednal jsem si v Tescome dve 1l lahve na kvaseni.
Zbytek necham ve sklenici pod tim alobalem jak pises.

Uživatelský avatar
JanaK
Stálý člen
Příspěvky: 254
Registrován: 02 srp 2018 08:41
Reputace: 757
Obrázky: 0
Bydliště: Prostějov

Re: Duo Jiao Chu Nan

Příspěvekod JanaK » 27 srp 2024 22:31

Nevím, zda to dělám správně ale zatím mi to takto funguje dobře.
Dělám v dávkách o 300g papriček do sklenice od okurek nebo od medu asi 3/4 litru - hmoty je asi do poloviny sklenice. Na sklenici navléknu tenkou gumičku, která mi označí hladinu a lehce přiklopím lehkým plastovým víčkem. Takto udělám několik sklenic, které zavřu do skříňky v kuchyni ať to má tmu a denně kontroluju a přitom promíchám čistou lžící. Většinou druhý den se hladina asi o centimetr zvedne nad gumičku, po zamíchání zase spadne dolů. Jakmile přestane hladina stoupat (podle počasí 4.-8. den) tak přimíchám 2 lžičky vodky a přendám pastu do malých skleniček pevně uzavřu, popíšu a uskladním ve špajzu.
Naposledy upravil 1 dne JanaK; celkem upraveno 30x.

MartinS
Stálý člen
Příspěvky: 3824
Registrován: 15 čer 2014 19:44
Reputace: 4497
Obrázky: 0

Re: Duo Jiao Chu Nan

Příspěvekod MartinS » 28 srp 2024 12:05

Jo diky Jani za komentar. Vsude najdes na webu jen recepty, ale nikde jak se s tim vlastne ma zachazet.

Ja jsem si koupil od Tescoma 2x tohle
https://www.tsbohemia.cz/tescoma-soupra ... 65791.html

Zkusim to v tom tedy nechat prokvasit do soboty a pak to dam radsi do lednice, protoze o vikendu jsem pryc.
Vcera jsem do toho prelil starsi varku tu prvni a pak tu co jsem delal v pondeli.

V tech sklenicich se to da i uchovavat, ale ja je asi budu pouzivat na to kvaseni a pak to preliju do normalnich a dam do lednice.
Jeste to promyslim.

Uživatelský avatar
JanaK
Stálý člen
Příspěvky: 254
Registrován: 02 srp 2018 08:41
Reputace: 757
Obrázky: 0
Bydliště: Prostějov

Re: Duo Jiao Chu Nan

Příspěvekod JanaK » 28 srp 2024 14:34

V tom asi půjde kvasit kdeco :) a na uskladněnmí záleží kolik toho budeš mít - já to uchovávám v malých skleničkách od opočenského jogurtu, tj asi 100ml (z každé naložené sklenice mám 3 stejné skleničky) a mám jich ve špajzu půl regálku - do lednice dávám až po otevření než se to dojí.


Zpět na „Recepty na domácí chilli omáčky / chilli sauce“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host