Počasí, kuriozity klimatických změnách atd.. 2024
- gandalf
- Stálý člen
- Reputace: 2540
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Re: Počasí, kuriozity klimatických změnách atd.. 2024
Tady bylo za oknem -1,2°. Ve fólijovníku jsem ponechal nějaké přebytečné sazenice rajčat a jsou v pohodě /nezakryté/.
- Tea Racer
- Stálý člen
- Reputace: 9332
- Kontaktovat uživatele:
Já zapomněl na balkoně rajče, ale včera bylo OK, tak jsem ho tam nechal, dneska opět napadl sníh a bylo -1,3 a na balkoně 3,6 °C, takže OK.
My meli nejstudenejsi noc zatim. -0,8 venku, +2,8°C v improvizovanem foliaku na balkone. Obe topeni 45W mam zapnute.
Jako bez toho foliaku by me to zmrzlo, to uz ted vim.
Jako bez toho foliaku by me to zmrzlo, to uz ted vim.
Tato noc byla vyslovene tepla 7,1°C, pocasi se uplne netrefilo. Jeste jsou rizikove dalsi dve nebo tri noci a pak uz snad to bude ok.
- Johny4481
- Stálý člen
- Reputace: 719
Tak u nás bylo nejmíň -4°C a vše co bylo venku je pryč i přes zakrytí textilií. Rybíz, angrešt, švestky, třešně, okrasné javůrky a katalpy nové přírustky buxusů atd atd. Co se týče rajčat a paprik a dalšího musí u nás vždy vydržet do zmrzlých (ledových) mužů doma. Ven to dávám až po. A i to je někdy brzy.
Není hořkého života. Jen občas pálí, ale většinou příjemně hřeje. Bohu dík.
- gandalf
- Stálý člen
- Reputace: 2540
- Kontaktovat uživatele:
Takže co kvetlo, je pryč. Jahody jsem zakryl, ty to přežily, ale zase asi nebudou opilovači. Ve fólijovníku saláty vydržely, dokonce přežila i část přebytků rajčat. Rybízy vypadají netknuté, dokonce jsou i popálené ostružiníky.
- JanaK
- Stálý člen
- Reputace: 747
U nás na Hané mám zcela spálené kiwi a hodně popálenou moruši a rané brambory.
Kamčatky, rybíz i keřová višeň už jsou dávno po odkvětu, tak to zatím vypadá, že mladé plůdky to zvládají.
Ve folíáči bylo nejméně 7°C, saláty jsou tam spokojené ale rajčata a papriky pro jistotu trápím doma.
Kamčatky, rybíz i keřová višeň už jsou dávno po odkvětu, tak to zatím vypadá, že mladé plůdky to zvládají.
Ve folíáči bylo nejméně 7°C, saláty jsou tam spokojené ale rajčata a papriky pro jistotu trápím doma.
-
- Stálý člen
- Reputace: 2418
Tak u nás na západě bylo za ty poslední kritické 4 dny -2 až -4°C. No a co nebylo přikryté netkankou je v trapu. I některé přikryté rostliny jsou omrzlé. Rybíz byl po odkvětu s malými plody a tam šlo všechno do kopru. U některých rostlin stačilo v noci řádně mlžit. Ale když žena poslední noc, kdy bylo jen -2°C usnula a mlžit nešla, tak potom hodně rostlin ukončilo sezonu. Já byl na služebce a ze skleníku naštěstí žena vše odnesla domů, takže zelenina to povětšinou dala.
Každý máme svoji úchylku. Život je otázkou priorit.