Sušené maso s chilli

Ostatní recepty s chilli
Pedro
Stálý člen
Příspěvky: 2282
Registrován: 09 zář 2014 21:20
Reputace: 4819
Obrázky: 0

Re: Sušené maso s chilli

Příspěvekod Pedro » 10 bře 2021 23:32

Ahoj Barone...
Já jsem úplně unešenej! :lovers: To je krása... mumijáci na klacku! :angry1: Lalok vypadá hodně dobře... :angry1:
Jsi borec! :respect: :respect: :respect: :tiphat: :tiphat: :tiphat:

Uživatelský avatar
lazar
Stálý člen
Příspěvky: 1032
Registrován: 11 srp 2020 12:38
Reputace: 3297
Obrázky: 0
Bydliště: Žopy

Re: Sušené maso s chilli

Příspěvekod lazar » 11 bře 2021 08:40

Tak a dost.. :angry1: :angry1: :angr: Zitra beru paní Martu a proběhne inspekce, :foods: u Fun se stavím po cestě... :chsauce:
Každé sousto je lepší než to poslední.. :angry1:
> foto 2021 < - > foto 2022 < - > foto 2023 < - > foto 2024 < - > foto 2025 <

Baron z Žop
Stálý člen
Příspěvky: 1411
Registrován: 09 srp 2012 18:40
Reputace: 3470
Obrázky: 0
Bydliště: Žopy

Re: Sušené maso s chilli

Příspěvekod Baron z Žop » 11 bře 2021 11:12

:tiphat: Paní Marta má toho hodně ke studiu... :manual:

MartinS
Stálý člen
Příspěvky: 3837
Registrován: 15 čer 2014 19:44
Reputace: 4540
Obrázky: 0

Re: Sušené maso s chilli

Příspěvekod MartinS » 11 bře 2021 11:24

Tak po 10ti dnech visu na haku jsem vcera promackal maso pres sacek, jeste trochu pruzilo.
Planuji to nechat do teto soboty. Pak ma zacit prset a poroste opet vlhkost i pres odvlhcovac.
Zrejme to dam do potravinove krabicky a pridam k tomu jeden vysouseci pytlik s betonitem.
Nebudu to riskovat tyden v boxu kdyz bude vlhkost okoli porad kolem 80%
Rekl bych i podle vizualu, ze vetsina vody je uz pryc.

Porad premyslim o te vinotece na to suseni, asi by to bylo dost dobre. Jeste uvidim.
Pripadne v propagatoru doma, pokojova teplota 20-23°C by nemusela vadit pokud bych zarucil pruvan a odtah vzduchu ne?
Diky vlhkosti doma 35-50% by to mohlo jit velmi snadno.
Ten propagator by na to mohl byt mimo predpest sezonu idelani, co rikate?

MartinS
Stálý člen
Příspěvky: 3837
Registrován: 15 čer 2014 19:44
Reputace: 4540
Obrázky: 0

Re: Sušené maso s chilli

Příspěvekod MartinS » 13 bře 2021 12:28

Dneska jsem sundal maso z haku.
Zavrel jsem ho do plast krabicky a dam na dosuseni asi do sklepa.

7196171960

Take jsem koupil bucek a veprovou peceni a premyslim jake koreni pouziju a jak to nalozim.

Koupil jsem italske bylinky. Takze ty pujdou spolu se soli k tomu bucku.

Tu veprovou peceni asi udelam s uzenou paprikou, peprem a chilli.

Ted dotaz, sundavate z bucku tu kuzi?
Mam to i s ni.

Chtel bych to susit po marinovani na sucho opet v boxu. Bucek bude trvat asi dele, tak mesic.

MartinS
Stálý člen
Příspěvky: 3837
Registrován: 15 čer 2014 19:44
Reputace: 4540
Obrázky: 0

Re: Sušené maso s chilli

Příspěvekod MartinS » 13 bře 2021 20:25

Tak kuzi jsem sundal. Bucek rozdelil asi na 3 casti. Peceni rozdelil na dva "valecky".
Vyvalel jsem to v soli a necham to do zitra v lednici. Obcas na to mrknu vyleju vodu co pusti maso. Zitra to omyju a nakorenim a povesim na haky do boxu.

Mozna necham do pozitri, a tedy dva dny nasolene. Jeste to promyslim.

Oboje udelam ve dvouch variantach.
Italske bylinky + suseny cesnek jako prvni varianta.

Sladka uzena paprika, pepr a chilli jako druha varianta.

Nechci to s korenim prehanet. Davat vsude pepr a tak.

Uz jen premyslim jestli neco zkusim jako mumiaka nebo ne, ale asi ne. At to muzu casteji kontrolovat. Preci jen v boxu je promenliva vlhkost a teplota bude treba 0-13stupnu. Fouka na to vetrak a mam tam ten odvlhcovac, tak plisen snad nehrozi.

Pedro
Stálý člen
Příspěvky: 2282
Registrován: 09 zář 2014 21:20
Reputace: 4819
Obrázky: 0

Re: Sušené maso s chilli

Příspěvekod Pedro » 13 bře 2021 22:48

MartinS píše:
13 bře 2021 20:25
Tak kuzi jsem sundal. Bucek rozdelil asi na 3 casti. Peceni rozdelil na dva "valecky".
Vyvalel jsem to v soli a necham to do zitra v lednici. Obcas na to mrknu vyleju vodu co pusti maso. Zitra to omyju a nakorenim a povesim na haky do boxu.

Mozna necham do pozitri, a tedy dva dny nasolene. Jeste to promyslim.

Oboje udelam ve dvouch variantach.
Italske bylinky + suseny cesnek jako prvni varianta.

Sladka uzena paprika, pepr a chilli jako druha varianta.

Nechci to s korenim prehanet. Davat vsude pepr a tak.

Uz jen premyslim jestli neco zkusim jako mumiaka nebo ne, ale asi ne. At to muzu casteji kontrolovat. Preci jen v boxu je promenliva vlhkost a teplota bude treba 0-13stupnu. Fouka na to vetrak a mam tam ten odvlhcovac, tak plisen snad nehrozi.
Na ten bůčas jsem zvědav, k tomu jsem se neodhodlal. Já mám teď druhý den cca 1kg pečeně v cukru. Zítra večer půjde na den - dva do soli.

chilmix
Stálý člen
Příspěvky: 291
Registrován: 30 kvě 2020 17:49
Reputace: 1011
Obrázky: 0
Bydliště: Mezi Brnem a Olomócó

Re: Sušené maso s chilli

Příspěvekod chilmix » 14 bře 2021 13:36

:foods: Jen bych lehce doplnil info ohledně Guanciale. Krom Pasty Carbonara, kam správně sušený lalok patří , tak bych měl malý tip na další pokrm, kde ho Italové moc rádi. Je to Pasta all'amatriciana. V jednom městečku dokonce na počest se pořádá :band: :chsauce: několikadenní slavnost. Myslím, že stojí za vyzkoušení, reecept je samozřejmě jednoduchý a tím spíš, že hlavní ingrediencí jsou krom těstovin rajčata, chilli a vínečko, což po ruce určitě bude (takže stačí jen nasušit guanciale) :thumbup:


Zpět na „Ostatní chilli recepty“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti