Urychlení dozrávání plodů (papriček)
- Tea Racer
- Stálý člen
- Reputace: 9560
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Re: Urychlení dozrávání plodů (papriček)
Práve si pohrávám s myslenkou, jestli vse otrhat a dát dozrát nebo nechat na keřích a riskovat namrznutí. Jsou tu teploty blízko nule tak co je lepsí no ...
- Dr.Pedr
- Stálý člen
- Reputace: 159

- matoha
- Stálý člen
- Reputace: 564
- Bydliště: košice.pre niekoho je to už predná ázia prípadne ďaleký východ :)
bude trochu slabšia lebo nezrelé menej pália
chceme dozreté

A proč to nechávat na keři, když venku budou tak nízké teploty, že to venku dozrávat prostě nebude?Tea Racer píše:Práve si pohrávám s myslenkou, jestli vse otrhat a dát dozrát nebo nechat na keřích a riskovat namrznutí. Jsou tu teploty blízko nule tak co je lepsí no ...
- Tea Racer
- Stálý člen
- Reputace: 9560
- Kontaktovat uživatele:
Dozrávat asi ne (ikdyž atomic starfish červená) ale každopádně to roste! Tak mi to zatím prijde škoda, jen abych to neprošvihl a nepomrzlo to. No, myslím že tak 90 % je sklizeno tak proto ten risk.Kendy píše:A proč to nechávat na keři, když venku budou tak nízké teploty, že to venku dozrávat prostě nebude?Tea Racer píše:Práve si pohrávám s myslenkou, jestli vse otrhat a dát dozrát nebo nechat na keřích a riskovat namrznutí. Jsou tu teploty blízko nule tak co je lepsí no ...
-
- Stálý člen
- Reputace: 113
Já nemám zatím sklizeno skoro nic. Počasí se značně zhoršilo, ale chci využít síly přírody naplno. Zjistil jsem, že papričky zrají i při teplotách pod 10°C a za tmy. Vzpomněl jsem si na papričky nechtěně ustřižené při prostřihávání rostlin a uložené v lednici. Po dvou týdnech se dobrá polovina z nich vybarvila. A chuť i pal jsou také v pohodě. Nechávám tedy zatím všechny papričky na kytkách, i když první už začínají měknout a vysychat. Odhaduji, že polovina papriček je vybarvená a polovina ještě zelená, tak jsem vděčný za každé dobré ráno. Rád bych sklidil celou úrodu najednou. I když tuším, že budu uléhat s nůžkami připravenými k chirurgickému zákroku, až se ranní teploty budou blížit 0.
Tady je fotodokumentace:

Některé fotky jsou focené přes sklo, protože se mi v dešti nechtělo na terasu, tak jejich kvalita není optimální.
Zprava Squash Jamaican Yellow a Devil' Tongue Yellow

Zprava předpokládané Fatalii Brown a Habanero Red

Zprava 7 Pot Trinidad a Dorset Naga

Měl bych jednu prosbu. O těchto papričkách jsem si myslel, že to budou Fatalii Brown, ale podle barvy nejsou:

Nemáte někdo tušení, co by to mohlo být? Výnosnost je výborná, chuť dobrá, pal odhaduji okolo 300000 SHU.
Tady je fotodokumentace:
Některé fotky jsou focené přes sklo, protože se mi v dešti nechtělo na terasu, tak jejich kvalita není optimální.
Zprava Squash Jamaican Yellow a Devil' Tongue Yellow
Zprava předpokládané Fatalii Brown a Habanero Red
Zprava 7 Pot Trinidad a Dorset Naga
Měl bych jednu prosbu. O těchto papričkách jsem si myslel, že to budou Fatalii Brown, ale podle barvy nejsou:
Nemáte někdo tušení, co by to mohlo být? Výnosnost je výborná, chuť dobrá, pal odhaduji okolo 300000 SHU.
- matoha
- Stálý člen
- Reputace: 564
- Bydliště: košice.pre niekoho je to už predná ázia prípadne ďaleký východ :)
podľa toho čo som sa dočítal pri fatalii asi nikdy nevieš ako sa ti nakoniec vyfarbí.tak sa už teraz celkom teším na tie farebné prekvapenia čo ma čakajú ďalší rok 

-
- Stálý člen
- Reputace: 113
Počasí je fakt pod psa. Prší téměř neustále, vlhkost vzduchu okolo 90%, teplota +/- 10°C, slunce akorát na fotkách z dovolené. Navíc se mi na několika papričkách začala objevovat černá plíseň.
Donutilo mne to k radikálnímu kroku, o kterém jsem vůbec nepřemýšlel, a to přesunout kytky indoor.

A pokrok v dozrávání je vidět už za 1 den.

Donutilo mne to k radikálnímu kroku, o kterém jsem vůbec nepřemýšlel, a to přesunout kytky indoor.
A pokrok v dozrávání je vidět už za 1 den.