Tento bude na jidlo a ten hodne tucnej pod maso/ vajicka
Sušené maso s chilli
-
- Stálý člen
- Reputace: 2419
- Obrázky: 0
Re: Sušené maso s chilli
U tý soli bych se možná ještě držel hrubozrnné soli. Přeci jen se nerozpustí naráz a když jí používám klasicky na jídlo, tak s ní nemusím šetřit a není to přesolené.
Každý máme svoji úchylku. Život je otázkou priorit.
- lazar
- Stálý člen
- Reputace: 3261
Tak původně jsem chtěl mumíáka rozpárat už po 14. dnech >>> link na vytvoření můmie
Zdál semi ale ještě měkký, tak dám ještě týden...
Každé sousto je lepší než to poslední..
> foto 2021 < - > foto 2022 < - > foto 2023 < - > foto 2024 < - > foto 2025 <

-
- Stálý člen
- Reputace: 2419
Musím přehodnotit svůj názor. Včera jsem nakrájel 1)hovězí s chilli, 2)hovězí s pepřem, 3)vepřovou krkovičku.vsezved píše: ↑12 dub 2021 14:22Dnes jsem sundal poslední mumiáky. 2x hovězí a jednou bůček. Po asi 1,5 měsíci už to moc krájet nožem nejde a tak je potřeba použít elektrický kráječ.
Chuťově hovězí na tenko v pohodě. Do bůčku nesmím dávat jalovec, nebo alespoň tak velké množství, ten jalovec z toho vystrkuje hrozně chuť tuku (asi opravdu patří spíše do divočiny).
Příští dávka bude v cukru jen 1 den (namísto dvou). 1 den v soli je tak akorát. Žena vrčí, že je to moc sladké.
Všude byl základ jalovec a 2 dny v cukru. Včera byl jalovec velmi výrazný (u vepřového až moc) vše bylo hodně sladké. Ochutnával jsem po vyndání z lednice. Po nakrájení jsem dal plátky do mikrotenového sáčku a vložil do batohu. Dnes jsem ochutnal a nevěřil jsem té chuti. Jalovec se umírnil i v krkovičce a najednou nic není přeslazené, prostě tak akorát.
Jako zákusek po obědě je to super a i kolega si pochrochtává.
Každý máme svoji úchylku. Život je otázkou priorit.
Vcera jsem si delal michana vajicka.
Tak jsem jako zaklad pouzil ten hodne tucny suseny bucek, asi tak 10x1mm platku spolu s cibulkou a muzu rict, ze je to bomba. Takze ani ten hodne tucny se neztrati
Tak jsem jako zaklad pouzil ten hodne tucny suseny bucek, asi tak 10x1mm platku spolu s cibulkou a muzu rict, ze je to bomba. Takze ani ten hodne tucny se neztrati

Tak dnes sundán mumiják. Krkovička visela od 28.3. a chuť super. Chutnala nám víc než kotleta, takže další pokus bude následovat. Chuť bylinek je také vyvážená a slanost akorát. Opravdu ty dva dny cukr apak dva dny sůl je ideál. Tedy pro nás. Směs na obalení si zkusím udělat do zásoby, protože tohle se fakt povedlo.

Hezky ty to máš 

- lazar
- Stálý člen
- Reputace: 3261
No luxusně to vypadá
, a chutnat to musí náramně 

Každé sousto je lepší než to poslední..