Tento bude na jidlo a ten hodne tucnej pod maso/ vajicka
Sušené maso s chilli
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 792
- Registrován: 09 pro 2019 22:24
- Reputace: 2419
- Obrázky: 0
- Bydliště: Stod
Re: Sušené maso s chilli
U tý soli bych se možná ještě držel hrubozrnné soli. Přeci jen se nerozpustí naráz a když jí používám klasicky na jídlo, tak s ní nemusím šetřit a není to přesolené.
Každý máme svoji úchylku. Život je otázkou priorit.
- lazar
- Stálý člen
- Příspěvky: 1021
- Registrován: 11 srp 2020 12:38
- Reputace: 3261
- Obrázky: 0
- Bydliště: Žopy
Re: Sušené maso s chilli
Tak původně jsem chtěl mumíáka rozpárat už po 14. dnech >>> link na vytvoření můmie
Zdál semi ale ještě měkký, tak dám ještě týden...
Každé sousto je lepší než to poslední..
> foto 2021 < - > foto 2022 < - > foto 2023 < - > foto 2024 < - > foto 2025 <

> foto 2021 < - > foto 2022 < - > foto 2023 < - > foto 2024 < - > foto 2025 <
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 792
- Registrován: 09 pro 2019 22:24
- Reputace: 2419
- Obrázky: 0
- Bydliště: Stod
Re: Sušené maso s chilli
Musím přehodnotit svůj názor. Včera jsem nakrájel 1)hovězí s chilli, 2)hovězí s pepřem, 3)vepřovou krkovičku.vsezved píše: ↑12 dub 2021 14:22Dnes jsem sundal poslední mumiáky. 2x hovězí a jednou bůček. Po asi 1,5 měsíci už to moc krájet nožem nejde a tak je potřeba použít elektrický kráječ.
Chuťově hovězí na tenko v pohodě. Do bůčku nesmím dávat jalovec, nebo alespoň tak velké množství, ten jalovec z toho vystrkuje hrozně chuť tuku (asi opravdu patří spíše do divočiny).
Příští dávka bude v cukru jen 1 den (namísto dvou). 1 den v soli je tak akorát. Žena vrčí, že je to moc sladké.
Všude byl základ jalovec a 2 dny v cukru. Včera byl jalovec velmi výrazný (u vepřového až moc) vše bylo hodně sladké. Ochutnával jsem po vyndání z lednice. Po nakrájení jsem dal plátky do mikrotenového sáčku a vložil do batohu. Dnes jsem ochutnal a nevěřil jsem té chuti. Jalovec se umírnil i v krkovičce a najednou nic není přeslazené, prostě tak akorát.
Jako zákusek po obědě je to super a i kolega si pochrochtává.
Každý máme svoji úchylku. Život je otázkou priorit.
Re: Sušené maso s chilli
Vcera jsem si delal michana vajicka.
Tak jsem jako zaklad pouzil ten hodne tucny suseny bucek, asi tak 10x1mm platku spolu s cibulkou a muzu rict, ze je to bomba. Takze ani ten hodne tucny se neztrati
Tak jsem jako zaklad pouzil ten hodne tucny suseny bucek, asi tak 10x1mm platku spolu s cibulkou a muzu rict, ze je to bomba. Takze ani ten hodne tucny se neztrati

Re: Sušené maso s chilli
Tak dnes sundán mumiják. Krkovička visela od 28.3. a chuť super. Chutnala nám víc než kotleta, takže další pokus bude následovat. Chuť bylinek je také vyvážená a slanost akorát. Opravdu ty dva dny cukr apak dva dny sůl je ideál. Tedy pro nás. Směs na obalení si zkusím udělat do zásoby, protože tohle se fakt povedlo.


Re: Sušené maso s chilli
Hezky ty to máš 

- lazar
- Stálý člen
- Příspěvky: 1021
- Registrován: 11 srp 2020 12:38
- Reputace: 3261
- Obrázky: 0
- Bydliště: Žopy
Re: Sušené maso s chilli
No luxusně to vypadá
, a chutnat to musí náramně 


Každé sousto je lepší než to poslední..
> foto 2021 < - > foto 2022 < - > foto 2023 < - > foto 2024 < - > foto 2025 <

> foto 2021 < - > foto 2022 < - > foto 2023 < - > foto 2024 < - > foto 2025 <
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host