Sušené maso s chilli
- lazar
- Stálý člen
- Příspěvky: 928
- Registrován: 11 srp 2020 12:38
- Reputace: 3002
- Obrázky: 0
- Bydliště: Žopy
Re: Sušené maso s chilli
Takže 3x a dost
Re: Sušené maso s chilli
Ja dneska vyndaval bucek po mesici spolu s panenkou a hovezim zadnim.
Vecer to ochutnam. Jsem dost zvedav
Vecer to ochutnam. Jsem dost zvedav
- lazar
- Stálý člen
- Příspěvky: 928
- Registrován: 11 srp 2020 12:38
- Reputace: 3002
- Obrázky: 0
- Bydliště: Žopy
Re: Sušené maso s chilli
@Faboš - Tož vypadá to prudce jedle ... a né že to zas necháš zplesnivět...
Re: Sušené maso s chilli
No tak maso vypada lepe nez chutna
Hovezi zadni je zvejkacka jako prase, musim to fakt krajet na naprosto jemne supinky.
Bucek neni spatnej, ale bude asi lepsi jako zaklad treba michanych vajicek resp misto slaniny.
Panenka nebude spatna, struktura doba, jeste jsem ji poradne neochutnal.
Nicmene vse je dost slane, budu muset budto davat jen tech 2-4% soli na vahu masa a marinovat dele nebo nevim.
I to maso kde byl fakt velky kus a byl v soli jen 2 dny, tak je proste presolene.
A to jsem to v tom nemel ponorene, jsem jsem to obalil a dal do krabicky.
Co se tyce struktury masa, asi to vidim ze zustanu u Panenky/Valecku/Veprove pecene. Vse ostatni susene ve visu je dle meho nezvejkatelne a to mam dost silne zuby. Mozna rostena by byla dobra. Ale to hovezi zadni je opravdu chut co vydrzi.
A co se tyce nasoleni pro pristi varky, tak babo rad. Asi pouziju metodu Jendy v kuchyni, kde te soli dava fakt minimum (2-4%) , ale marinuje tyden.
Prijde me to asi lepsi nez to co jsem zkousel. Zase kdybych toho dal jeste mene nez jsem daval tak bych se bal to mit mene nez treba den kvuli konzervaci.
Nechavam to ted 2-3 s vysousecimi pytliky a pak mam v planu zkusit to dat do lednice(minimalne to hovezi a asi i ten bucek pro jistotu aby nezluknul tuk). Treba to bude mit lepsi vliv na zvejkatelnost
hovezi
panenka
bucky
Hovezi zadni je zvejkacka jako prase, musim to fakt krajet na naprosto jemne supinky.
Bucek neni spatnej, ale bude asi lepsi jako zaklad treba michanych vajicek resp misto slaniny.
Panenka nebude spatna, struktura doba, jeste jsem ji poradne neochutnal.
Nicmene vse je dost slane, budu muset budto davat jen tech 2-4% soli na vahu masa a marinovat dele nebo nevim.
I to maso kde byl fakt velky kus a byl v soli jen 2 dny, tak je proste presolene.
A to jsem to v tom nemel ponorene, jsem jsem to obalil a dal do krabicky.
Co se tyce struktury masa, asi to vidim ze zustanu u Panenky/Valecku/Veprove pecene. Vse ostatni susene ve visu je dle meho nezvejkatelne a to mam dost silne zuby. Mozna rostena by byla dobra. Ale to hovezi zadni je opravdu chut co vydrzi.
A co se tyce nasoleni pro pristi varky, tak babo rad. Asi pouziju metodu Jendy v kuchyni, kde te soli dava fakt minimum (2-4%) , ale marinuje tyden.
Prijde me to asi lepsi nez to co jsem zkousel. Zase kdybych toho dal jeste mene nez jsem daval tak bych se bal to mit mene nez treba den kvuli konzervaci.
Nechavam to ted 2-3 s vysousecimi pytliky a pak mam v planu zkusit to dat do lednice(minimalne to hovezi a asi i ten bucek pro jistotu aby nezluknul tuk). Treba to bude mit lepsi vliv na zvejkatelnost
hovezi
panenka
bucky
- Bonebreakers
- Stálý člen
- Příspěvky: 867
- Registrován: 18 črc 2019 15:09
- Reputace: 1941
- Obrázky: 0
- Bydliště: Plzeň 310 m n.m.
- Kontaktovat uživatele:
Re: Sušené maso s chilli
Tak na pohled snad jedině ta panenka a bůčky ostatní bleeee, říkám, od pohledu
Bone-bezzemkova-sezona-2019
Bone-bezzemkova-sezona-2020
Bone-bezzemkova-sezona-2021
Bone
„... vypouštením tabákového dýmu do vody zlato nevzniká.“ — Jára Cimrman
Důvod, proč pacifisté a zbabělci dosud díky evoluci přirozeně nevymřeli je ten, že se vždy najdou tací, kteří na jejich ochranu pozvedají zbraně.
Bone-bezzemkova-sezona-2020
Bone-bezzemkova-sezona-2021
Bone
„... vypouštením tabákového dýmu do vody zlato nevzniká.“ — Jára Cimrman
Důvod, proč pacifisté a zbabělci dosud díky evoluci přirozeně nevymřeli je ten, že se vždy najdou tací, kteří na jejich ochranu pozvedají zbraně.
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 hostů