Vždycky jsme všechno nechali jen usušit na vzduchu, ale teď máme na balkoně červený Habanero a Fatalii a mě se strašně líbí, jak vypadaj ... a chtěla bych, aby si uchovaly barvu i tvar. Kdyby trochu chtěly ztratit pálivost, nebylo by na škodu. Myslela jsem na olej, ale koukám, že to chce nejdřív usušit a pak teprv naložit. Nerada bych je nakrájela, i když, jak teď o tom přemýšlím, Habanero na plátky by vypadalo fajně. Takže asi leda zmrazit? Nebo co by s nima šlo udělat, aby "byly hezký", a samozřejmě, nezkazily se?
Jakýkoliv tip uvítám, i když si trochu myslím, že estetický požadavky se při uchovávání asi většinou neberou jako ty hlavní. :P
Konzervace
- Colostomizer
- Stálý člen
- Příspěvky: 1084
- Registrován: 01 bře 2014 14:45
- Reputace: 169
- Obrázky: 0
Re: Konzervace
ostatni-chilli-recepty/chilli-papricky- ... t3483.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Konzervace
ahoj Colostomizeruvrecept je super ale dá se to i do okurkového nálevu tak to dělám já a pokud chceš zamražovat tak v domácích podmínkach to nejde protože je třeba okamžité zmražení na -80°C jinak se ti vytváří krystalky a bude stoho snopel když to rozmrazíš
Re: Konzervace
Hmm jo, když jsem připustila, že tu bude vypadat dobře i na plátky, tak havana půjde do soli, díky. Teď ještě vymyslet, co s těma fatálníma paprikama, to jsou tak hezký zářivý lampionky, že je škoda je nejen krájet, ale možná i jíst...
Cože s tím mražením?, proč by to mělo dělat problém?
Cože s tím mražením?, proč by to mělo dělat problém?
- vavy.p
- Stálý člen
- Příspěvky: 457
- Registrován: 13 úno 2014 17:18
- Reputace: 4
- Obrázky: 0
- Bydliště: Velká Bíteš
- Kontaktovat uživatele:
Re: Konzervace
je z toh blemcavej mazut.....dobrej tak na omáčky....
Re: Konzervace
JJ to zamražování můžu potvrdit vavyho slova. Po rozmražení jsou hodně měkké a kožovité ale do omáček je to super.
Bremic tu také kdysi psal, že jsou dobré když se po rozmražení hodí na pánev na olivový olej orestovat jen tak. Ale je jasný že milionový papričky asi nikdo ve větším množství restovat nebude ale takový orestovaný habaněra, nebo fatalii a jiné méně pálivé odrůdy , když v lednu za oknem vládne tuhá zima a fujavice tak jich tahle pár schroupat u televize si dokážu představit. Určitě stokrát lepší než je chroupat sušený
S nakládním nemám zatím zkušenost, do nálevu z okurek mi to přijde škoda kazit tím chut papričky ale to naložení do té soli vypadá dobře a určitě to musim vyzkoušet
Bremic tu také kdysi psal, že jsou dobré když se po rozmražení hodí na pánev na olivový olej orestovat jen tak. Ale je jasný že milionový papričky asi nikdo ve větším množství restovat nebude ale takový orestovaný habaněra, nebo fatalii a jiné méně pálivé odrůdy , když v lednu za oknem vládne tuhá zima a fujavice tak jich tahle pár schroupat u televize si dokážu představit. Určitě stokrát lepší než je chroupat sušený
S nakládním nemám zatím zkušenost, do nálevu z okurek mi to přijde škoda kazit tím chut papričky ale to naložení do té soli vypadá dobře a určitě to musim vyzkoušet
Re: Konzervace
neříkám že je to problém ale po rozmražení ztoho bude povadlej panskej úd kteréj chutná jak napůl plesnivá paprika takže doporučuji mrazit v tekutem dusíku nebo vůbec a nakládání do soli je fajn jan se to nedá použín normálne k jídlu ale je to ideální do omáček a gulášu ale teť mě ještě napadlo to konzervovat pomoci mlečného kvašení tak jak to delá colostomizer a chuť je vyborná a nacpat do 5l sklenice celé plody třeba naplněné cibulkou a zelímhreru píše: Cože s tím mražením?, proč by to mělo dělat problém?
- Colostomizer
- Stálý člen
- Příspěvky: 1084
- Registrován: 01 bře 2014 14:45
- Reputace: 169
- Obrázky: 0
Re: Konzervace
proki73 píše: neříkám že je to problém ale po rozmražení ztoho bude povadlej panskej úd kteréj chutná jak napůl plesnivá paprika takže doporučuji mrazit v tekutem dusíku nebo vůbec a nakládání do soli je fajn jan se to nedá použín normálne k jídlu ale je to ideální do omáček a gulášu ale teť mě ještě napadlo to konzervovat pomoci mlečného kvašení tak jak to delá colostomizer a chuť je vyborná a nacpat do 5l sklenice celé plody třeba naplněné cibulkou a zelím
Jo jo, přesně takhle vzniká slavná maďarská specialitka kvašené almapapriky plněné zelím
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 hostů