Exkluzivní nálev na chilli

Ostatní recepty s chilli
Uživatelský avatar
Colostomizer
Stálý člen
Příspěvky: 1084
Registrován: 01 bře 2014 14:45
Reputace: 169
Obrázky: 0

Re: Exkluzivní nálev na chilli

Příspěvekod Colostomizer » 18 zář 2015 00:31

Omlouvám se za svou poslední poznámku mimo téma :)

Nezavařuje se varem. Varem jedině tak omáčky, kde to nevadí.

ps.: Nálev vypadá dost dobře, kari mě baví. Určitě vyzkouším.


Tady je Colostomizerovo ... 2014 - 2015 - 2016 - 2017


MartinS
Stálý člen
Příspěvky: 3824
Registrován: 15 čer 2014 19:44
Reputace: 4497
Obrázky: 0

Re: Exkluzivní nálev na chilli

Příspěvekod MartinS » 18 zář 2015 10:46

No prave ja na to koukal, taky asi zkusim, protoze kari mam taky rad vsude mozne :-)

Uživatelský avatar
BlueShark
Stálý člen
Příspěvky: 1139
Registrován: 18 zář 2014 07:49
Reputace: 252
Obrázky: 0

Re: Exkluzivní nálev na chilli

Příspěvekod BlueShark » 18 zář 2015 17:19

Tak nějak nevím, co jsi myslel tou poznámkou mimo, rozepiše se trochu.
Čemu tedy vadí, když to přeleji horkou atd? Než když sterilizuju vlažnou řekněme.

Kendy
Moderátor
Příspěvky: 2195
Registrován: 05 kvě 2015 13:46
Reputace: 759
Obrázky: 0

Re: Exkluzivní nálev na chilli

Příspěvekod Kendy » 18 zář 2015 18:03

Než když sterilizuju vlažnou řekněme
No to se mi zdá jako protimluv. Vlažnou vodou asi jenom stěží něco budeš sterilizovat. Aby něco bylo sterilizované, tak to musíš ohřát pořádně. Pokud možno nechat projít varem, nebo alespoň nějakých 80% po delší dobu. To potom sterilizuješ.

Sterilizací zabiješ veškerý mikroorganický život. Tím vlastně konzervuješ. Ale taky se změní vlastnosti toho co zavařuješ.. Prostě proto, protože to musíš pořádně zahřát, aby to bylo sterilní.

Ale můžeš použít nálev v kterém se špatně mikroorganismy množí. Je v něm hodně octa, soli... A zabráníš přístupu vzduchu. To uděláš tak, že jenom zaliješ horkým nálevem (pokud možno až úplně po okraj sklenice), nacvakneš víčka a obrátíš víčkem dolů. Jak bude nálev chladnout, tak bude zmenšovat svůj objem, bude vznikat podtlak, který "přitáhne" víčko ke sklenici a tím ji hermeticky uzavře.

Leješ do toho vařící nálev, ale ten rychle chládne. Nevaříš to, takže paprika by měla zůstat křupavá, nebo tvrdší. Záleží taky co je to za papriku a jak horký nálev tam naleješ.

Uživatelský avatar
R-Ha
Stálý člen
Příspěvky: 190
Registrován: 16 led 2015 01:30
Reputace: 230
Obrázky: 0

Re: Exkluzivní nálev na chilli

Příspěvekod R-Ha » 19 zář 2015 01:14

Chystám sa nakladať „baranie rohy“ a keď tvrdíš že je exkluzívny tak ho vyskúšam. Len celkom nechápem tomu že 2,5 hrnku cukru. Aký veľký hrnček? 0,2l?

Uživatelský avatar
BlueShark
Stálý člen
Příspěvky: 1139
Registrován: 18 zář 2014 07:49
Reputace: 252
Obrázky: 0

Re: Exkluzivní nálev na chilli

Příspěvekod BlueShark » 19 zář 2015 01:40

Pro mě jeklasickej 0,25 :-)

Uživatelský avatar
Strato3
Stálý člen
Příspěvky: 177
Registrován: 20 lis 2014 20:29
Reputace: 73
Obrázky: 0
Bydliště: Liberec

Re: Exkluzivní nálev na chilli

Příspěvekod Strato3 » 29 zář 2015 13:21

Dobrý den přátelé! :tiphat:
"Exkluzivní nálev na chilli" jsme vyzkoušeli a autorovi udělujeme "1*".
Jen jsme na závěr přidali do sklenice lžičku olivového oleje.
Ochutnávka proběhle již po týdnu a stála za to! :thumbup:

Díky a s pozdravem Strato3 (Liberec)

tifik
Stálý člen
Příspěvky: 68
Registrován: 28 čer 2015 08:38
Reputace: 1
Obrázky: 0

Re: Exkluzivní nálev na chilli

Příspěvekod tifik » 29 zář 2015 14:02

Jen tak na okraj, jak se chová kapsaicin při vysokých teplotách? Pálí furt, to je jasný, ale neztrácí se jeho pozitivní zdravotní účinky? (když pominu ztrátu vitamínů v paprice).


Zpět na „Ostatní chilli recepty“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti