

Svatá pravda. A nejhorší je, že člověk by si i připlatil, ale ty markety mu skoro ani tu možnost nenabídnou. Jak píšeš, je to jak s jídlem v supermarketech. jenže pro lepší klobásku si zajdeš na trh/do dobrýho řeznictví, ale běhat někde po městě a hledat pytle substrátu už je kapku kumšt. Příští rok asi zajdu do growshopu - letos mi to nějak přišlo jako zbytečnej luxus a docela jsem spokojenej s Forestina profík supresivním substrátem na papriky a rajčata, ale furt bych radši podobnej substrát nepředhnojenej, abych si ho mohl hnojit podle svého.gandalf píše:Hlavní problém je v substrátech! To je děs, co se tady všechno vydává za substrát. Fakt jsem přesvědčen o tom, že některý firmy do toho dávaj mour /uhelný prach/, aby to obarvili. A v tom nic neroste. To je stejný jako s jídlem - taky se ledascos vydává za maso, resp. masný výrobek.
Mně ten supresivní substrát pro výsev přišel celkem v pohodě, i když je fakt, že jsem ho použil až na první přesazení - a pravda je, že smutnice v něm možná budou taky. Jinak předhnojený na přesazení jsem použil jeho "upgrade verzi":MartinS píše:Ja si zitra pojedu asi zase pro tento https://megazahrada.cz/00822a-floria-za ... izou-50-l/" onclick="window.open(this.href);return false;
Kvuli finalnimu presazovani.
Mel jsem 3 pytle tohodle: http://www.diskont-zahradkar.cz/foresti ... trat-20-l/" onclick="window.open(this.href);return false;
A je to celkem shit.
To same https://www.eva.cz/zbozi/ZAH01432/subst ... ozeni-15l/" onclick="window.open(this.href);return false; mraky Smutnic, predrazeny nesmysl.
Na vysev byl pouzitelny: https://www.eva.cz/zbozi/ZAH01744/subst ... ozeni-10l/" onclick="window.open(this.href);return false;
a pro dalsi presazovani jiz pouzivam ted jen https://megazahrada.cz/00822a-floria-za ... izou-50-l/" onclick="window.open(this.href);return false;
ktery je v prvnim linku.
Ale substraty resme spise v tematu pro ne urcenych, to same hnojiva
AhojNukleární hovado píše:jelikoz se tady resi co a jak a kde a co je nejlepsi, tak letos pestuju tretim rokem, prvnim jsem to desne zral a koupil a opravil sklenice, udrzoval teploty svitil, pak postavil parnik atd.........., druhym rokem nadseni opadalo a tim i pece takze jsem teplotu kontroloval a prisvecoval jen kdyz jsem si vzpomnel, to same se zalivkou. No a tretim uz jsem se staral jen do chvile nez vystrcily listky a pak uz jen obcas kontroloval jestli jeste neuschly, nasledne mi manzelka koupila nejaky univerzal substrat z Hornbachu a ten stal za prd. Nejdriv jsem mel papricky ve svem parnicku a v jiffy, nasledne v substratu na bylinky, a pak v tom z toho Hornbachu. tam se to zlomilo, prestaly papricky rust. Nechal jsem to tak ccca 3 tydny a cekal zda se chytnou,proste byly ok, ale nerostly. Poridil jsem za 60 Kc hosticke tekute hnojivo, a nyni maji papricky cca 60 cm, vyrostly tak cca za ani ne mesic. Vypadaji zdrave a ja se opet tesim na sklizen. Mam tam trinidad moruga scorpion, habanero red savina, a naga morich. Pak nejaky jalapenos. Kazdopadne tohle tema jsem zalozil jen proto, ze i s obyc vecma to proste jde a neni treba utracet velky prachy aby se nam povedlo sklidit
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host