No zatím to důkladně "provoňuje" celou špajzku potažmo celou kuchyň, když se dveře špajzu otevřou.
Sezona čtvrtá - Jacopo.f. ........ (letos to už musí vyjít...)
- Jacopo.F.
- Stálý člen
- Příspěvky: 682
- Registrován: 22 zář 2014 13:32
- Reputace: 697
- Obrázky: 0
- Bydliště: Olomouc, 228 m n. m.
Re: Sezona čtvrtá - Jacopo.f. ........ (letos to už musí vyjít...)
- Jacopo.F.
- Stálý člen
- Příspěvky: 682
- Registrován: 22 zář 2014 13:32
- Reputace: 697
- Obrázky: 0
- Bydliště: Olomouc, 228 m n. m.
Re: Sezona čtvrtá - Jacopo.f. ........ (letos to už musí vyjít...)
... tak to spíš vypadá, že to nepude....... asi chybí ty správné kultury. Založeno čtvrtek večer (pátek ráno??) a furt nic.....
....navíc mám dojem, že se na povrchu začínají dělat bílé tečky.... čili plíseň ..... příště zkusím asi s nějakým startérem.
- JurassicChilli
- Stálý člen
- Příspěvky: 920
- Registrován: 26 úno 2016 14:23
- Reputace: 583
- Obrázky: 0
Re: Sezona čtvrtá - Jacopo.f. ........ (letos to už musí vyjít...)
Srirachu je nutné každý deň aspoň raz zamiešať aby neplesnivela. Ak sriracha neprekvasí, tak to moc nevadí. Ja som dal minulý rok jednu dávku omylom do chladnejšieho prostredia, kde nevykvasila ani po týždni. Keď som ju nakoniec dochutil vínnym octom a zafľaškoval, tak bola rovnako dobrá ako ostatné, vykvasené dávky. Žiadny, veľký, chuťový rozdiel som medzi nevykvasenou a vykvasenými dávkami nepozoroval.
- Jacopo.F.
- Stálý člen
- Příspěvky: 682
- Registrován: 22 zář 2014 13:32
- Reputace: 697
- Obrázky: 0
- Bydliště: Olomouc, 228 m n. m.
Re: Sezona čtvrtá - Jacopo.f. ........ (letos to už musí vyjít...)
Chytlo. Včera to letělo za stálého míchání do záchoda. Kvasit to ani po týdnu nezačalo.
- Erben61
- Stálý člen
- Příspěvky: 2405
- Registrován: 12 zář 2014 16:32
- Reputace: 5228
- Obrázky: 0
- Bydliště: Plzeň
Re: Sezona čtvrtá - Jacopo.f. ........ (letos to už musí vyjít...)
To mě mrzí musí se opatrně s mícháním, někdy ulpí trochu na stěnách lahve a právě tohle dělá největší zlo. Ale nezoufej a zkus to znovu, stalo se nám všem, o kom vím že to dělá nebo zkoušel. Odmena je ovšem pak vynikající. Držím se tohoto receptu...
http://nuselskakuchta.blogspot.com/2014 ... racha.html
http://nuselskakuchta.blogspot.com/2014 ... racha.html
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
- Jacopo.F.
- Stálý člen
- Příspěvky: 682
- Registrován: 22 zář 2014 13:32
- Reputace: 697
- Obrázky: 0
- Bydliště: Olomouc, 228 m n. m.
Re: Sezona čtvrtá - Jacopo.f. ........ (letos to už musí vyjít...)
Podle toho jsem to zkoušel. No, něco se nepovedlo, o víkendu proberu skleník a založím znovu. Možná zkusit něco jako chunan pastu podle Tea Racera. Tam se dává nějaká lihovina, ta by mohla ty plísně tlumit.Erben61 píše: ↑14 zář 2018 08:46Držím se tohoto receptu...
http://nuselskakuchta.blogspot.com/2014 ... racha.html
Re: Sezona čtvrtá - Jacopo.f. ........ (letos to už musí vyjít...)
To je divne, me to vzdy vyslo uplne v pohode, ai jsem kolikrat nemichal. Po 14 dnech jsem pridal ocet a v lednici jsem to nasel po roce a byla porad stejna Davam hodne kapii a par palivek.
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 19 hostů