




Hele, já teď dělal hruškovou...a dělal jsem jí tak, že cca 3litry v hrnci byly hrušky na půlky a bez jadřinců, 2 střední cibule, cca 8 rajčat ze zahrady, 2 papriky sladké, lžičku sušeného zázvoru (v našem provinčním městě nebyl čerstvý), 1,5 lžičky soli, trošku balsamica a cca 150g cukru. Podlil jsem to cca 3dcl vody, povařil, hodil jsem do toho v půlce vaření chilli dle chuti, pak jsem to rozmašíroval tyčovým mixerem. byl jsem líný vyvařovat poněkolikáté sklenice, tak jsem je jen vypláchl dobrým rumem a ten rum jsem dal do rozmixované omáčky, dal jsem jí ještě v hrnci na minutu "okulit" a pak šup do sklenic. Výsledek je super žraso.Jacopo.F. píše: ↑05 zář 2018 12:37No, dva dny na plotně a ty švestky už nevoněly, už to nějak pracovalo. A na těch mirabelkách se už objevil flíček plísně. tak to letělo do h...u. Ty mirabelky by se najít určitě daly, ale už jednu mirabelkovou chilládu mám, tak se teď zaměřím na ty švestky a hrušky. Dělám si s tím trochu hlavu, aby to nedopadlo jako ta předvčerejší mirabelková, nějak se mi nepovedl zeleninový základ a nebylo to dobrý.
No ono to tak asi bude nejlepší,moc se s tím nepatlat. Já mám právě problém s tou zeleninou tam, vždy jí tam asi dám nějak moc, nebo nevhodnou nebo špatně zkombinovanou nebo co a mám tu omáčku pak takovou hodně divnou. Zas aby to bylo i k masu, tak se člověk bez té cibule asi neobejde. Udělám, aspoň z těch švestek určitě, více variant, snad něco vyjde. Jednu chci určitě čistě ovocnou - takovou jako kořeněnou chillimarmeládu, jako jsem dělal tu první mirabelkovou.
Já jí tam dávám jen málo. Fakt třeba jen dvě menší...Ovocná je taky pecka...gandalf dělal jeden lákavý recept. Koukni mu do vlákna.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti