Zdravím celou komunitu a zároveň všem přeji hodně štěstí do startu sezóny, koukám, že již spousta lidí začala.
Dnešní menší update.
Dne 4.1. jsem vyhodil nevyklíčená semena chinesek (8ks) a zasel vše podruhé, do dnešního dne vše venku kromě Cheiro Roxa a Devil's Tongue Chocolate, takže zvažuji, že jim dám třetí pokus. Zazimovaná Cheiro Roxa se tváří ,že to zvládne, tak náhrada snad bude.
Dne 13.1. zaseta baccata, opět do jiffů: Aji Brazilian, Aji Peruvian, Aji Lemon Drop, 2x Aji White Fantasy a 2x Bishop's Crown.
Dne 14.1. ukončena pouť dvou mrzáčků Haba Choco, během týdne posločili asi o 2mm, tak jsem je vytřídil. Zároveň v jednom jiffu uschlo Haba Red (neznámý druh), oboje jsem nahradil po kuse 7Pot Apocalypse a Superhot Beast.
Vše přesunuto do homemade grow regálu, na okně již nebylo k hnutí (viz. foto1). Foto 3 v pozadí 4ks rocota, v popředí rostlinky ze zkušebního výsevu v listopadu ... Peter Penis Orange (ten nejvyšší v 0,5l kelímku), Fish Pepper, Peito De Moca, Serrano. Zatím je nechávám a uvidíme. Vlevo je již zřejmě na vyhození oškubaný koriandr od sestry, za ním zkouším vyklíčit avokádo. Foto 4 - obrážející 7Pot Jonah, výprodejová Foxta z Bauhausu a miminka v jiffech.
Zatím mám jeden poznatek: jiffy jsou velmi příjemné k manipulaci, horší udržování správné vlhkosti, nicméně odstraňování sukničky při přesazování bez toho, aby člověk poškodil co nejméně kořínků, je skoro nemožné. Takže závěr pro můj další výsev? Annuumky půjdou rovnou do výsevního substrátu, zbylé jiffy cca. 40ks si nechám na další sezónu. Stejně tak půjdou rovnou do substrátu podle plánu sladké papriky, rajčata, dýně, okurky...