Ale je rok 2018 a recept se vylepsil, respektive vrátil ke kořenům. Hlavne jsem to letos psal nekolikrát o tom saké. :-ú Ono se vše vyvíjí a původni recept není autentický. Pochopitelne to tak lze, ale když to jde delat lépe, proč to nedelat lépe? Z toho nebud zmatený...Saké není vůbec problém sehnat, na internetu, v prodejnách, nedávno bylo i v Lidlu pri asijském tydnu.... Kdybych neměl doma saké, ani kvalitní vino, jen vodku... nedával bych tam nic. Vodka to hooodne zabrzdí to kvašení. Kvasi to málo a pomalu, což nemusí uplne stačit aby to ochranilo pred nežádoucími vlivy.
Mám ve sklepě Chunan i přes 3 roky staré, nektere s vodkou, saké, bez niceho i s vínem. A jednoznačne chutove nejlepsi saké, vino, pak dlouho nic pak bez niceho a na posledním miste vodka.... takže si vyber sám.

Co se týka sanitace, tak pochopitelně jako u vseho, je třeba všechny nástroje a hlavne sklenice vylít vroucí vodou...