Tak ať Ti to roste a kočičí záškodníci moc neškodí
Kendyho Terasa
- Colostomizer
- Stálý člen
- Reputace: 169
- Obrázky: 0
Re: Kendyho Terasa
Skvělý výběr odrůd! Máme podobný světonázor
Letos jsem taky vsadil víc na C. baccatum, ale většina jich půjde ven na zahradu kvůli velikosti.
Myslím, že od Ring of fire, Bulharské mrve a dalších annumek vcelku vím, co čekat, i když jsem je nikdy nezkoušel. Mohou mě trošku překvapit jak porostou (nebo neporostou), kolik zaberou místa nebo jaký výnos.
Ale u těch bacatum moc teda nevím. Chci je zkusit a doufám, že budu příjemně překvapený.
Ale u těch bacatum moc teda nevím. Chci je zkusit a doufám, že budu příjemně překvapený.
- Colostomizer
- Stálý člen
- Reputace: 169
Většinou jsou to velký, hustý a jaksi neuspořádaný kytky. Loni jsem měl na zahradě Bishops Crown a Panambi (oboje měly skoro 180 cm), Sugar Rush je trochu menší, ale zase leze víc do šířky, největší byla asi tak metrová krychle
Všechny měly velkou tendenci k vylamování, musel jsem vyvazoval jak blázen. Navíc pěstuju ve svahu a jak mělce kořenily, tak se nakláněly dolů a musel jsem je přivázat k okolním stromům
Ale výsledek stál za všechny trable.
s vyvazováním počítám. Budu muset přikoupit větší květináče 
Doufám, že se na terasu vejdu. minule jsem tma měl 15 kytek, letos (když všechno klapne) jich budu mít o 3 víc. Ale zase na druhou stranu jsem tam měl minulý rok hromadu Large Red Cherry, což taky byly děsný kytky. Rostlo to výšky i šířky neuvěřitelně. Tak si snad nějak poradím
Navíc chci letos zkusit (alespoň u pár kytek) prořezávat větve a tvarovat keř. minimálně pár jich nenechám růst, jak se jim zachce, ale zkusím je trošku umravnit.
Doufám, že se na terasu vejdu. minule jsem tma měl 15 kytek, letos (když všechno klapne) jich budu mít o 3 víc. Ale zase na druhou stranu jsem tam měl minulý rok hromadu Large Red Cherry, což taky byly děsný kytky. Rostlo to výšky i šířky neuvěřitelně. Tak si snad nějak poradím
Navíc chci letos zkusit (alespoň u pár kytek) prořezávat větve a tvarovat keř. minimálně pár jich nenechám růst, jak se jim zachce, ale zkusím je trošku umravnit.
- Zrzek
- Stálý člen
- Reputace: 831
Já měl Bishopy v 5-ti litrovém kyblu a taky měly kolem 180cm, ale o to méně plodily. Asi chcou více místa 
Většinu kytek jsem měl minulý rok v 8 litrových květináčích. 3 pepperoncina v 15 litrových.
chci letos dokoupit další tři 15 litrové. Budu jich mít 6. do 2 dám pepperonci a do zbývající čtyř všechny baccatum.
uvidíme.
chci letos dokoupit další tři 15 litrové. Budu jich mít 6. do 2 dám pepperonci a do zbývající čtyř všechny baccatum.
uvidíme.
Ja mel jeden ker Bishopa v 12l kybli a mel asi 60plodu
Rozrusta se neskutecne. Kolem 170cm mel na vysku.
To bude mít manželka radost....