Kendyho Terasa

Naše pěstitelské snažení v roce 2017
jarda
Nový člen
Reputace: 0
Obrázky: 0

Re: Kendyho Terasa

Příspěvekod jarda » 10 bře 2016 15:05

Kendy píše: 28329

Stačí napustit pár litrů vody, zapnout a počkat pár hodin (řekl bych tak 10-12 hodin), než mi topení ohřeje vodu na požadovanou teplotu. Testování proběhne příští týden.
Ahoj, to topítko může být ponořené celé takhle naležato? Díky.

Jarda

Edited by Kendy: Citoval jsi toho zbytečně moc (celý můj dlouhý příspěvek se všemi obrázky), tak jsem tu citaci zkrátil.

Kendy
Moderátor
Reputace: 759

Příspěvekod Kendy » 10 bře 2016 15:10

jarda píše: Ahoj, to topítko může být ponořené celé takhle naležato? Díky.
Jarda
Je to topítko do akvária :-) Takže ano.. Může být celé ve vodě.

Soaker
Stálý člen
Reputace: 7

Příspěvekod Soaker » 10 bře 2016 19:49

a nemusia to byt litre vody, ale staci aby bolo topitko ponorene

jarda
Nový člen
Reputace: 0

Příspěvekod jarda » 12 bře 2016 15:12

Kendy píše:
jarda píše: Ahoj, to topítko může být ponořené celé takhle naležato? Díky.
Jarda
Je to topítko do akvária :-) Takže ano.. Může být celé ve vodě.
Jasný, už jsem ho koupil - celoponorný. :)Totiž některý asi celý nemaj bejt ponořený(nemaj potřebnou izolaci), mají na sobě rysku, koukej tady: http://www.qrshop.cz/topitko-thermo-plus-25w/
Navíc někdo od nich mi přímo napsal, že nesmí být ponořeno celý.

J.

Kendy
Moderátor

Příspěvekod Kendy » 12 bře 2016 16:06

Nějak jsem zanedbal svoje téma. Takže troška dokumentace a dva malé tragické příběhy k tomu.

Jak je popsáno v předchozích příspěvcích, klíčení proběhlo nadmíru dobře. První rostlinky vyklíčily snad už po dvou dnech, do týdnu 13 z 15.

Nevyklíčily Rodeo F3 a Pimientos de Padron. Nevyklíčené semena jsem nechal v pařeništi (mimochodem dodnes nevyklíčila) a znovu nasadil Pimientos da Padron a Rodea. K tomu jsem přidal ještě jedny Long Slim Cayeny, protože ty přezimované vypadaly na umření.

28989

Do týdne vyklíčily Cayeny a Rodea. Pimientos da Pardon zase nic. Ještě jsem chvíli počkal a zasadil další dvě semena Pimientos. Už je to týden a pořád nic. Ze 4 semen ani jeden klíček.

S rostlinkami jsem měl drobet problém. Špatně navržený způsob svícení. Ale kytky se přes to nakonec přenesly a vcelku pěkně se rozrostly. I když jsem jim musel v jedné chvíli poskytovat oporu.

28991

28990

Jistě si všimnete toho smutně prázdného místa vpravo dole. Ano. To jsem u té první malé tragédie. Asi před hodinou se jedna z koček rozhodla, že nutně potřebuje zjistit, co to tam před nimi vlastně schovávám. A protože pravděpodobně neexistuje na světě trezor, do kterého by se umíněná kočka nedostala, tak se jí to opravdu povedlo. A když už tam byla, tak považovala za vhodné ochutnat, co to tam pro ně pěstuju.

28992

Potvora jedna. A to mí o pár metrů dál osení, aby měla dostatek zeleného. Každých 14 vysazuje nové.

Ta celá ožraná je Jalapenos numex pinata a opravdu nepředpokládám, že to rozchodí. Dal jsem ji ještě šanci a vrátil ji k ostatním, kdyby se stal zázrak a ještě obrazila lístky, ale asi se to nastane. Naštěstí je to Jalapenos, tak hned vyseju další. Ta druhá, co jí ještě nějaké listy zbyly, je Thai Red. Ta to nejspíš přežije.Počkám pár dní a když to s ní začne vypadat zle, tak zkusím znovu vysít i Thai Red.

Musím říct, že to od ní bylo velmi nepěkné. Dost jsem nadával... :weep:
Vylepšil jsem zabezpečení a uvidíme co dál.

Ještě něco k přezimovaným kytkám.
Takhle vypadaly na začátku února
28422

Cayeny už tehdy nevypadaly dobře. nakonec jsem to s nimi vzdal.

Takto ty dvě druhé vypadají dneska.
29001

Všimněte si chybějících listů. To je ta druhá smutná story.
Tedy přátelé. nedělejte nic, když jste unavení, bolí vás hlava, jako kdyby nebyla vaše, a nic se nedaří.

Obě kytky postupně pěkně obrostly, ale jedna z nich (jalapena), měla pořád strašně světlé listy. Přelitá nebyla.. Přemýšlel jsem nad tím a nakonec naznal, že by za tím mohl být nedostatek hořčíku (myslím). Přece jenom obě kytky jsou v loňském substrátu a možnost, že jim chybí nějaký stopový prvek mi připadala pravděpodobná.

Mám Wuxal calcium. Tak jsem se rozhodl jim dát trošku na list a něco málo do zálivky. Potřeboval jsem jenom málo roztoku a byl jsem líný a příliš utahaný na to abych přesně odměřil dávku. Připravil jsem si něco vody a prostě do ní cvrkl trošku wuxalu. Nebyl to zrovna chytrý nápad. Obávám se, že roztok byl moc koncentrovaný.

Stříkl jsem na list a s roztokem i zalil. Za pár hodin začaly vadnout první listy. To už byl večer a já únavou padal na držku, tak jsem vyřešení situace nechal na druhý den. to byl taky dost blbý nápad.

Ráno vypadaly kytky hrozně. Dostalo se jim sprchy a důkladného prolití substrátu vodou. Substrát jsem moc nešetřil a záměrně nechal část substrátu při prolévání vyplavit. Ten jsem pak doplnil čerstvým substrátem.

No a pak několik dní smutně chodil okolo a sbíral zničené listy. Ale nakonec to přestalo. Jedna z nich už zase nasazuje nové listy a druhá už alespoň neshazuje ty staré.

Fakt se mi letos moc nedaří.

Edit:

Tak se mi po pár hodinách povedlo vyfotit záškodníka
Obrázek

Mám krycí víko záměrně našikmo aby mi box lépe větral. Asi to budu muset dát jak jsem to měl původně. Tedy rovnoběžně s okraji. Když je našikmo, tak jim to moc ulehčuju. A samozřejmě tam není jen tak položené, ale přichycené na všech stranách 4 velkými pruhy průhledné lepící pásky.

Edit2: Uložil jsem si fotku k sobě na doménu a jenom ji přilinkoval. Předpokládal jsem, že se pak bude zobrazovat bez vodoznaku. A ono opravdu. Vodoznak mají jenom fotky z galerie. Systém je nejspíš upravuje hned při vložení. Pokud se nalinkují z externího zdroje, tak to udělat nemůže. Alespoň ne jednoduše. Dobré vědět.

Ernest
Stálý člen
Reputace: 10

Příspěvekod Ernest » 15 bře 2016 03:42

Zajimave cteni, ... tragedie se rozchodej :-) Drzim palce
A pozdravy mlsnému záškodníkovi .... "co vypada tak loztomiloucte, ze by ho i clovek podlbal mezi oustama" :cookh: :jolokia:

Kendy
Moderátor

Příspěvekod Kendy » 15 bře 2016 08:15

Což o to... Mazel je to veliký. Obě dvě jsou. Máme bílou a černou. Britku a mývalí kočku (bez papírů).

Už jsem jí odpustil :-)

Kendy
Moderátor

Příspěvekod Kendy » 18 bře 2016 16:24

Měl bych dotaz...

Stalo se někomu, že mu slunce popálilo sazenici za oknem?

V úterý (myslím) jsem pár sazenic, které mi nejvíc vyrostly, vyndal z pod světla, přesadil je do litrových květináčů a dal za okno.

Vypadaly vcelku v pořádku. Některé z nich prvních pár hodin vypadaly trošku přepadle, ale to je normální. Daly se rychle dohromady a všechno vypadalo ok.

Ale poslední dva dny, jak tak krásně svítí sluníčko, jedna z nich vypadá dost popáleně a druhá lehce. Nevěřil bych, že je to možné, ale opravdu to vypadá jako popáleniny od sluníčka. Ty dvě jsou Jalapenos numex Pinata a Serrano. Obě dvě odrůdy jsou na slunce hodně citlivé.

Máte někdo podobnou zkušenost? Doteď jsem si myslel, že za oknem popáleniny od slunce nehrozí. Ale možná to nějak souvisí s tím, že doteď ty kytky neměly žádné přirozené světlo.

Zpět na „Co jsme vypěstovali v roce 2017“