Je fakt, že na zahradě jsem to vždycky táhnul až do totálního konce, tj. polovina října až polovina listopadu, dle počasí ...lobo píše: ↑15 zář 2017 07:43Sakra Dědku neštvi mě![]()
Co jsi čekla že budou v Září tropy, já ti říkám že jsi se unáhlil a nechal jsi se unést. Zapomínáš že je ve hře ještě Říjen a to myslím smrtelně vážně tato sezoan se neskutečně podobá sezoně 2015 kterou jsem končil až v půlce Listopadu Ano v půlce Listopadu slyšíš správně a bylo to uplně stejně jako letos. Léto takové nic moc a v Září to vypadalo na fiasko pak se ale koncem Září udělalo hezky a celý říjen bylo v podstatě kolem 20 stupňů a plody dozrávali ve velkém stylu.
Netvrdím že letos to musí být stejné, ale sklízet plody kdžy je venku 15 a přes noc 8 mi přijde unáhlené, já osobně nechávám kytky až do prvních mrazíků v podstatě. Ano čím je nižší teplota tím pomaleji to zraje ale opravdu si nemyslím že by byl konec sezony minimálně ještě měsíc určitě ne.
To že listy žloutnou sice nevypadá mco hezky ale na druhou stranu co by jsi od těch rostlin čekal, mají za sebou dlouhou sezonu a jsou na sklonku svého života, dopřej jim odpočinek a otrhej ty listy stejně jsou už k ničemu nechej jen ty nejhezčí, udělej z nich koštata a uvidíš jak najednou povalí do plodů a bude to zase o kus rychleji zrát.
Jak říkám, proč stahovat kalhoty když brod je ještě daleko.
A navíc takový sklizně co sis užil ty během celého roku to ti mohou mnozí jen tiše závidět.![]()
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti