thanksgiving už na balkoně jsou. dnes jsem zlikvidoval druhé květy na všech rostlinách. po přesazení je již nechám být.
Karlos - balkon 2016
-
- Stálý člen
- Reputace: 208
- Obrázky: 0
Re: Karlos - balkon 2016
jeden rychlý náhled na prales. Do pátku půjde výběr osmi rostlin na balkon a zbytek do světa.

thanksgiving už na balkoně jsou. dnes jsem zlikvidoval druhé květy na všech rostlinách. po přesazení je již nechám být.
-
- Stálý člen
Ahoj,
tak jsme venku. rostliny šli do 10l kýblů. na fotkách 5 kusů z osmi, ještě se čeká na zbylé kýble. Ponechávám si 4 ks bulharské mrkve , 4 ks ROF a 3 ks thanksgiving z čehož jsou dvě v truhlíku a jedna bude na parapetu doma.

Jinak sem rád, že nedošlo k žádným nákazám a jiným problémům, tak snad to pálivcům vydrží.
přesazoval jsem opět do substrátu od Florie na papriky. rostlinám se v něm daří tak proč měnit.
mám hlavně radost že už zase vidím okenní parapet
a hlavně z okna 

edit: stanoviště je prozatímní, čekám na klíč od prázdného balkonu kde budou mít více prostoru
tak jsme venku. rostliny šli do 10l kýblů. na fotkách 5 kusů z osmi, ještě se čeká na zbylé kýble. Ponechávám si 4 ks bulharské mrkve , 4 ks ROF a 3 ks thanksgiving z čehož jsou dvě v truhlíku a jedna bude na parapetu doma.
Jinak sem rád, že nedošlo k žádným nákazám a jiným problémům, tak snad to pálivcům vydrží.
přesazoval jsem opět do substrátu od Florie na papriky. rostlinám se v něm daří tak proč měnit.
mám hlavně radost že už zase vidím okenní parapet

edit: stanoviště je prozatímní, čekám na klíč od prázdného balkonu kde budou mít více prostoru

-
- Stálý člen
po přesazení rostlin mám dotaz ohledně následného hnojení. substrát je opět předhnojen na 6 týdnu, jen by mě zajímalo, jestli větší rostlina dokáže využít spolu s humátem to obsažené hnojivo rychleji a můžu už za 4 týdny hnojit, nebo si opravdu ten měsíc a půl počkat...
Když budou dobře růst, tak proč jim dávat hnojivo? Uvidíš sám, jak se jim daří...
-
- Stálý člen
když máš svaly proč žrát steroidy... možná blbé přirovnání...
Nechápu to. Přece nebudu hnojit, když porostou dobře jenom s tím, co mají v předhnojeném substrátu. Nebudu riskovat přehnojení.KarlosK píše:když máš svaly proč žrát steroidy... možná blbé přirovnání...
-
- Stálý člen
rozumím, já to myslel to myslel tak že když rostou dobře, proč je nepřihnojit. v mém předchozím postu jsem nebral v potaz, to hnojivo již obsažené v substrátu. a navíc sem byl blbej z hokeje 

-
- Stálý člen
tak se vám pochlubím stavem rostlin po 14. dnech na balkoně. předem se omlouvám za kvalitu fotek.
"domácí" thanksgiving už kvete a místy už i plodí ale zatím to není moc vidět

a zde balkonovky. jedna mrkev už má dva plody zbytek nasazuje květy

pokusím se sehnat lepší mobil s lepším foťákem a nafotím detaily
"domácí" thanksgiving už kvete a místy už i plodí ale zatím to není moc vidět
a zde balkonovky. jedna mrkev už má dva plody zbytek nasazuje květy
pokusím se sehnat lepší mobil s lepším foťákem a nafotím detaily