prvni prispevek, na foru, takze mozna "Dobry den"

Se zenou oba celkem radi neco obcas vypestujeme, chilli jsme zasadili pred dvema lety na jare a celkem se mu u nas na okne darilo (asi 15 rostlin na dvou oknech). vloni jsme na okne meli jenom fialovou mini papricku z Lidlu, ale poridili jsme chalupu se zahradou, takze letos chci postavit bud sklenik nebo foliak, podle toho, jak na tom budu v kvetnu s casem/chuti/penezma.
Kdyz jsme poprve sazeli pred temi dvema lety, zasadili jsme seminka z chilli papricek, co prodava vietnamec u nas v ulici 4ks/10kc. Takze za tech 10 korun bylo asi tak 50 seminek. Vzpomnel jsem si na to, kdyz jsem videl v tescu chilli mix a nakoupil jsem 6 papricek za 30kc a rozhodl se, ze to budu teda pestovat tak trochu na pankace.
Bohuzek nevim, co to je za odrudy, ale abych vedel, co cekat a nebyl uplne mimo pri pripadnych rozhovorech, vyfotil jsem si je (obrazky jsou zmensene pro forum, odkazy jsou na lepsi rozliseni):

Chutove mi nejvic sedelo to, co povazuju za habanero, palivosti to zluty. Zasadil jsem vsechno a k tomu jeste Bolivian rainbow, Cayenne, co jsem dostal od znamych a "obycejnou palivou papriku" Rush - to meli v Lidlu vloni a celkem chutnala do leca, tak jsem si schoval seminka.
Pred tydnem jsem sel obchodakem a vsimnul jsem si hliny na vysev, vzpomnel jsem si na papricky a pustil se do toho. Substrat teda nic moc - zdroj Kaufland, takze s nejakyma breberkama celkem pocitam, ale beru to sportovne - moje dosavadni spotreba papricek je cca 30 kusu/rok - zatim jsem si skoro vsechny vzdycky kupoval, takze kdyz se to nepovede, tak se mi svet neborti. Kdyz jich budu mit vic, bude to super.
Videl jsem kytky pestovane v jiffech, ale i bez nich a vsechny ok, takze jsem jiffy zavrhnul jako zbytecny. Pro vykliceni zaseti jsem si udelal papirovy kvetinacky/posbiral pet flasky z bytu a dal jsem to do plastovy krabice, pretahnul streckou na baleni. Dneska jsem zjistil dve veci: popisky na tech papirovych "kvetinacich" jsou v p****. Popsal jsem to lihovkou a asi se to proste rozpilo

Jediny napis, co zustal, je "Habaneros", ktery jsem chtel hlavne - je jich tam 12 vyklicenych! takze super. Ostatni jsou teda "neco". Dohromady je tam 30 klicku a to jsou jenom ctyri kvetinace z osmi s chilli. (Pak jeste mimo chilli predpestovavam jeste rajcata, zkousim ze seminka Gingo, Rakytnik, ostruziny, levanduli)
Zbytek papricek poznam tedy az podle plodu.

EDIT: V druhe varce vysadby jsem zasadil
Od Loba:
7pot Jonah Yellow - 6 semen, dve jsem dal do jiffu, ctyri do substratu
Fatalii Gourmet Jigsaw - 6 - 7 semen. Byly celkem pomackany a nektery i kraply. Uvidim, ale aspon dve by tam mohly byt dobry.
Cheiro Roxa - zasadil jsem 17 - podle fotek se mi libi a mela by mit akoratni pal, tak se celkem tesim
plus orasny chilli - Boliwian rainbow + fialova chilli z Lidlu