Som 2-ročný začiatočník

Začínal som minulý rok, kedy som zasial moje prvé chilli. Samozrejme bez akýchkoľvek predchádzajúcich skúseností.
Skúsenosť som mal akurát tak s pojedaním baraních rohov, feferónov

Samozrejme, ako správny slovák neštudoval "manuály" o pestovaní chilli. Tak som svoje prvé semienka chilli objednané z internetu vopchal do základného záhradníckeho substrátu v kelímkoch a minipareniskách, samozrejme 2cm pod povrch

Dokonca, klíčivosť bola cca 40%. To bol cca máj, jún

Následne na to, po lokálnej povodni ich tiež pár uhnilo.
Tak mi zostalo zopár kríkov Habanera White, asi tri korene Cayenne Thick, Thai Hot culinary 1 a 3 skorpiony.. Po tomto neúspechu som sa pustil do štúdia.
Zachránené papričky boli obsypané plodmi. Aj napriek neskorému začiatku (a mojej neodbornosti) som zozbieral veľa Habaner, a ostatných druhov.
Povedal som si, že na druhý rok k tejto záľube pristúpim zodpovedne.
S potrebnou dávkou lásky k papričkám som povyberal semienka, nechal ich vyschnúť prirodzene.
V prvej etape 30.12.2014 som nechal naklíčiť (z plodov minulého roka) vlastné semienka. Ale už tak ako treba

To bola radosť keď sa prvé klíčky Habanera začali objavovať už po 5 dňoch (oproti 3-4 týždňom z minulého roka super).
Teraz pracujem na vlastnom grow boxe, druhá etapa začne, keď ho dokončím.
Týmto chcem poďakovať všetkým na tomto fóre - hlavne odtiaľto mám cenné informácie.