Tak jsem kytky maličko přeuspořádal, vyklíčivší mimina seskupeny dohromady pod nejsilnější lampu (pár ještě jich je v pařníku):
Jen ty Rocota (v jogurtových kelímcích) se mi nějak nechcou líbit - jsou takový nějaký jako povadlý nebo co. Tož nevím co s něma. Jsou přelitý? Nedolitý? A tu malou chuděru vpravo uprostřed už pomalu odepisuju. :-(
Habanera se mi tam už nevešly, tak putovaly na okno, listy mají velký dost, tak ať už koukaj chytat denní světlo a snaží se:
Tahlecto Fatalii vyklíčilo bez děložních lístků, čímž to má spočítaný. Že by nějaká genetická vada?
A nevíte někdoproč je to Habanero vravo takový - no jak to popsat - vrapatý, či 'puchýřovitý'??? Mám jich takových víc a nějak se mi to nechce líbit.....
A jedno Rocoto vypadá na odpis...
...ale dal jsem mu šanci a přesadil ho, tak zítra uvidím, jestli přežilo...
To bez děložních lístků mi udělaly letos 3 rostliny, pravděpodobně uhnily než vylezly. Krabatění značí mírné přehnojení, pokud se začnou listy kroutit nahoru, tak je přehnojeno již víc než je zdrávo. Dej mu půst a ono se srovná. Mě to ted sazenice udělaly taky, a to jsem je přesadil jen do nového substrátu, který je předhnojený. Oni se s tím holky poperou
Tak nevim - popolezly ty Habanera vůbec za ten týden??? Nějak se mi zdá že jaksi stagnují či co:
Dorost vlevo celkem funguje, ale ty Rocota vprostřed si už žádají více prostoru. Příští týden budou vypakovány na parapet a basta.
(Ten parapet ale musím teprve postavit. )
Dorost v detailu. Nejvíc jedou Jalapena - jak namydlený blesk.