První sezóna (aby nebyla taky poslední....)
- chilli-max
- Stálý člen
- Reputace: 4
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Re: První sezóna (aby nebyla taky poslední....)
Pěkné rostlinky... ale jak píšeš že poslední úprava pěstebního koutu.... tak si piš že určitě nebude poslední ...do května daleko 

http://www.foto-tapety.cz
- Jacopo.F.
- Stálý člen
- Reputace: 697
Taky pěkně
At to roste 

- Jacopo.F.
- Stálý člen
Menší aktualizace.
Včera večer mě doma čekalo překvápko: Vyklíčily (se značným zpožděním za ostatními) poslední dvě Jolokie, takže mají úspěšnost klíčení 100%:

Do rána pak vytáhly hlavu z hlíny:

Dnes ráno jsem přesadil šest Jolikií a dvě Fatalii, takže to teď celkově vypadá takhle (ty přesazené jsou v předu):

Tyhle dvě Jolokie nšjak ne a ne nasadit pravé lístky, čím to může být???

No tohleto Rocoto mi dělá starosti . je nějaké nedomrlé a jakoby začlo žloutnout. Čím to může být??

Včera večer mě doma čekalo překvápko: Vyklíčily (se značným zpožděním za ostatními) poslední dvě Jolokie, takže mají úspěšnost klíčení 100%:

Do rána pak vytáhly hlavu z hlíny:

Dnes ráno jsem přesadil šest Jolikií a dvě Fatalii, takže to teď celkově vypadá takhle (ty přesazené jsou v předu):

Tyhle dvě Jolokie nšjak ne a ne nasadit pravé lístky, čím to může být???

No tohleto Rocoto mi dělá starosti . je nějaké nedomrlé a jakoby začlo žloutnout. Čím to může být??
- chilli-max
- Stálý člen
- Reputace: 4
- Kontaktovat uživatele:
K tomu rocotu.... písek jsem taky jeden čas dával....ale má to tu nevýhodu, že se špatně rozeznává vlhkost substrátu. Nemáš ho dlouhodobě přelité? Ono rocota jsou i citlivější na vysokou teplotu a nízkou vlhost vzduchu ...víc lidem rocota zloběj :-(
http://www.foto-tapety.cz
- Jacopo.F.
- Stálý člen
No právě že ostatní jsou celkem v pohodě, jsou to ty v těch kelímcích od jogurtu, ale tohlec nějak není ve formě. S tím přelitím - včera do večera mi jedno svěsilo listy - to které je hned za tím nedomrlým - tak jsem ho slušně zalil a do rána bylo v pořádku. Uvidím zítra večer jak přijdu na byt, dnes už nezalévám, bo tam nejsu. Tak budou dva dny bez zalití, uvidím, co to vyvede.
Ono to je najskôr preliatie...sním mám bohaté skúsenosti aj ja.
Preliate vo svojej podstate nie je nadbytok vody, ale nedostatok kyslíka pre korene a tým pádom nedokáže rastlina efektívne prijímať živiny a najskôr zastaví rast aj na pár týždňov :/ ...nechaj to preschnúť od vody a malo by to pomôcť.
A inak to máš parádne
Nech to rastie !
Preliate vo svojej podstate nie je nadbytok vody, ale nedostatok kyslíka pre korene a tým pádom nedokáže rastlina efektívne prijímať živiny a najskôr zastaví rast aj na pár týždňov :/ ...nechaj to preschnúť od vody a malo by to pomôcť.
A inak to máš parádne

Nech to rastie !
- Jacopo.F.
- Stálý člen
Díky, zkusím tedy naordinovat vodní půst.