Tak jsem tu s pokračováním své ságy. Je to teprve 10. týden od výsevu a kytky vypadají, že jsou zralé na přesazení do finálních kontejnerů.
Podle mne vypadají O.K. , ale na přesazení si musí minimálně 2 týdny ještě počkat. Začal jsem pomalu přihnojovat. Zatím jsem dal tekuté hoštické slepičince a plánuju je ob týden střídat s Kristalonem start. Už asi měsíc nesvítím a využívám pouze denní světlo a když je hezky, jdou odpoledne ven na terasu a to až po 3. hodině. Stejně se občas nějaký ten lístek připeče. Zajímavé je sledovat rozdílný růst různých druhů chilli.
Levý sloupec jsou Habanera Red, pravý Habanera Chocolate. V každém kelímku mám vždy 2 rostlinky. Oba druhy Habanera si vedou dobře.
Levý sloupec jsou Trinidad 7 Pot Jonah, prostřední Jamaican Squash Yellow a pravý opět Habanera Chocolate. Trinidad 7 Pot Jonah jsou nejchoulostivější na spálení sluncem, mají nejvíce popálených listů, Jamaican Squash Yellow jsou nejhouževnatější a nejodolnější a už nasazují pupeny.
Levý sloupec jsou opět Jamaican Squash Yellow, prostřední dosev Trinidad 7 Pot Jonah a pravý dosev Takanotsume. Takanotsume také sluníčko nesvědčí, ale může to být způsobeno tím, že jsou ještě mladé a byly vysety o 3 týdny později.
Tohle je má loňská prvotina Habanero Red. Hezky obrůstá novými listy (před sezonou jsem všechny zimní pokroucené listy otrhal). Už jsem z ní odstranil asi 100 poupat. Říkám si, napřed pořádné listy, pak až květy.
A na závěr detail Jamaican Squash Yellow i s pupeny.