Díky Vám všem za názory!
Uvažuji, že když zasadím 2 JIFFy po dvou rostlinách do kontejneru se 40l substrátu, na každou rostlinu připadne 10l substrátu. Loni, když jsem začal poprvé bez zkušeností pěstovat chilli, tak habanero dorostlo v 7l květníku do 90 cm výšky.
Pěstoval jsem dle počasí střídavě okno / terasa. Letos budu pěstovat pouze na terase ve skleníku a kytky budou mít prostor narůst pouze asi 70 cm do výšky. Můj předpoklad byl, že když budu pěstovat větší množství rostlinek v 40l, na jednu stranu omezím jejich výškový vzrůst, na druhou stranu zvýším jejich "hustotu" i růst do "šířky" a tím maximalizuji výnos. Jak to vidíte?
Nově vysazené kytky prosperují. Malý postřeh - když se přesazuje z JIFF rovnou do 0,5l kelímků, je lépe počkat, až kytky jsou silnější a mají více pater listů, aby měly lepší kořeny a v 0,5l kelímcích dosáhly na vodu, jinak zasychají. Loňská prvotina habanero se bez zálivky už také vzpamatovává a je nutno jí stříhat pupeny. Vše zalévám dle potřeby 1x za 2-3 dny, 1x týdně lignohumát, bez hnojení. Přikládám pár aktuálních fotek.