Venku je škaredě, zima. Na počasí se spolehnout nedá. Zato doma, ve skleníku, ve sklepě si můžu přitopit, zasvítit, zalít kdy budu chtít.
Dám jeden příklad. http://www.seminka-chilli.cz/trinidad-s ... r-131.html" onclick="window.open(this.href);return false; nebo http://www.seminka-chilli.cz/trinidad-s ... a-130.html" onclick="window.open(this.href);return false; v hydroponii a nebo v hlíně. Nad kytkou max 30cm soda. Kolik W by stačilo na uzrání ? 250W, 400, 600, kilo W ? Kvalitní křídlo. Kdo ví ať odpoví.
Kolik Watů na TSM ?
Re: Kolik Watů na TSM ?
Povedz mi prosim ta preco to davas sem takuto temu to po prve a po druhe nemusel si ani zakladat novu temu o osvetleni je tu dost tem tak si to presun tam prosim ta.Zbytocne sa zapratava forum a stava sa neprehladnejsim
-- 29 srp 2014 12:46 --
Povedz mi prosim ta preco to davas sem takuto temu to po prve a po druhe nemusel si ani zakladat novu temu o osvetleni je tu dost tem tak si to presun tam prosim ta.Zbytocne sa zapratava forum a stava sa neprehladnejsim
-- 29 srp 2014 12:46 --
-
- Stálý člen
- Reputace: 1
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Proč ? Protože když napíšu do otázky s hydoponií něco taky nikdo neodpoví. Tak samostatná otázka. Zasírá se forum odpověďmi na které se nikdo neptal.
- Colostomizer
- Stálý člen
- Reputace: 169
Netvrď mi, že opravdu čekáš jednoznačnou exaktní odpověď na otázku, kolik W je třeba na zrání TSMJuraS. píše:Proč ? Protože když napíšu do otázky s hydoponií něco taky nikdo neodpoví. Tak samostatná otázka. Zasírá se forum odpověďmi na které se nikdo neptal.

Mimochodem ... v jednom vláknu jsem se Tě ptal, jak řešíš, aby Ti v hydroponickém roztoku nehnila organická hnojiva. Odpovědí bylo, že neřešíš, že už máš vyřešeno. V tomto kontextu mě napadá jedno rčení, ve kterém vystupuje koště a práh obydlí v osobním vlastnictví

Colostomizer má pravdu tvá otázka je hloupost v několika směrech.
1) použití tak silných světel ne nesmisl pokud nemáš v plánu vytvořit pěstírnu na kšeft
2)pochybuji že má někdo odskoušeno kolik W je potřeba zrovna na dozrání určitého druhu
3)99% pěstitelů má rostliny venku nebo pod stanem tak nevidím důvod proč by mělo špatné počasí vadit
1) použití tak silných světel ne nesmisl pokud nemáš v plánu vytvořit pěstírnu na kšeft
2)pochybuji že má někdo odskoušeno kolik W je potřeba zrovna na dozrání určitého druhu
3)99% pěstitelů má rostliny venku nebo pod stanem tak nevidím důvod proč by mělo špatné počasí vadit
Řekl bych, že by stačilo i 150W, ale já kdybych se do něčeho takového pouštěl a neřešil spotřebu el. energie tak bych dal 400W a rozhodně bych to dal výš než 30cm. Aspoň půl metru nad rostlinu.
- Dr.Pedr
- Stálý člen
- Reputace: 159
Pěstuji papriky pod širým nebem...cca 50% plodů nejspíše plně nedozraje a zůstane zelená ... výhoda je ,že plody jsou v technické zralosti (sice zelené ale velikostí dozrálých plodů) ...tak to usuším a neřeším to ...
PS: Průhledná (skleněná) mísa s víkem ...v teple u okna s vyzrálým banánem či jablkem ..tam dokáží zčervenat i zelená rajčata s chilli jsem to nezkoušel ale co kdyby...
PS: Průhledná (skleněná) mísa s víkem ...v teple u okna s vyzrálým banánem či jablkem ..tam dokáží zčervenat i zelená rajčata s chilli jsem to nezkoušel ale co kdyby...

-
- Stálý člen
- Reputace: 1
- Kontaktovat uživatele:
Uvidím jak to dopadne. Jestli se mi podaří za rozumné peníze pronajmou nebytový prostor ve sklepu. Tam pak dám všechno co mám na hydroponii a akvaponii a budu na to svítit vším co mám. Nebude to na kšeft. Nejím nijak moc chilli. Lépe řečeno nejsem takový abych zkoušel kolik snesu capsaicinu. Je to spíš radost že to roste a když je tady soutěž o co nejvíc pálivou chilli tak uvidím co vyroste pod umělým světlem a v hydroponii. Příští sezonu která může začít kdykoliv pod umělým světlem.