Jinak už mě nebavilo stále jen přenášet rostliny z jídelního stolu na balkon a zase zpět a pomalu je opalovat, ale chtělo to zase nějaký posun a akci, tak jsem se rozhodl a po dlouhých uvahach konečně vybral tři odrůdy, které jsem presadil do květináčů a budou balkonovky. Vybíral jsem takové, které se využiji při všedním vaření a dají se pojidat i jen tak, když je zrovna chuť, tak ať je něco po ruce. Třemi odvážnými se stali: Jalapeno Mammooth, Cayenne Red a Elephants trunk. Prozatím je ještě budu adaptovat a na noc schovávat, ale jinak už bych jim chtěl dát spartanskou adaptaci a to ráno ven a až večer zpět a vypadá to, že počasí bude přát, tak snad nocovat venku budou co nejdříve.
A zde jsou
Dale mi přesazování přineslo dvě důležité skutečnosti a to, že být jsem si myslel, že když teď rostliny slunim, tak rychleji vysychání a trápím je žízní, tak jsem zjistil, že opak je pravdou a docela je prelevam, takže teď se zálivkou úvěru a druhá skutečnost je, že půllitrove kelímky od jogurtu už jsou kytkám málo a chtělo by to co nejdříve je píchnout do záhonů.
Dale mě zaráží fakt, že většina lidí tady říká, že chinesky na adaptaci reaguji hůře než anumky a u mě je to úplně naopak. Ikdyz i chinesky trochu ztrácejí na sytosti barvy listů, což ale předpokládám je normální?
A poslední věc, když už jsem se tak rozepsal je Bolivijska duhovka, asi z deseti semen mi vzešlo jen jedno a tak si tuto rostlinku strážím jako oko v hlavě, těším se na ni asi nejvíce ze všech, hlavně kvůli barevném dozrávání plodů a měl jsem v plánu z ní udělat hlavní ozdobu zahrádky. Avšak rostlinka roste daleko pomaleji než všechny ostatni a i stavbou se úplně vymyká standardům, na které jsem u zbytku zvyklý, je úplně nizoucka a patra má úplně u sebe. Dokonce pazdni listky (tento termín jsem tu někde pochytil a hrozně se mi líbí, ani nevím jestli jej používám správně, tak se dotyčnému předem omlouvám za vypůjčení tohoto slova) už ji rostou celkem zvesela, ale je fakt prtava, tak nevím, jestli vůbec stihne dorust takové velikosti aby mohla ven a nebo, jestli si ji spíš nenechám jako pokojovou, zde opět foto: