bobarňa - 2019
- accuface
- Stálý člen
- Příspěvky: 915
- Registrován: 01 led 2019 19:39
- Reputace: 3199
- Obrázky: 0
- Bydliště: Olomouc
Re: bobarňa - 2019
Krásná práce, nádhera a ta barevnost je super.
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 1579
- Registrován: 19 lis 2016 18:44
- Reputace: 5033
- Obrázky: 0
- Bydliště: Valašské Meziříčí
Re: bobarňa - 2019




co pálí jak sviňa,nestíhá bolet
- bobarňa
- Stálý člen
- Příspěvky: 177
- Registrován: 31 pro 2016 13:48
- Reputace: 958
- Obrázky: 0
- Bydliště: Orlickoústecko 345m.n.m.
Re: bobarňa - 2019
Díky Hynku. Od velkoplantážníka chillimord, majitele chillidomku a oblasti 51, odkud zákeřně po večerech vytahuje dobroty




- bobarňa
- Stálý člen
- Příspěvky: 177
- Registrován: 31 pro 2016 13:48
- Reputace: 958
- Obrázky: 0
- Bydliště: Orlickoústecko 345m.n.m.
Re: bobarňa - 2019
Zdravím Vás
Venkovní sezónu jsem ukončil před mrazy 27. a 28.10. a nyní nastává čas zpracovávání, dlouhých večerů a hlavně přemýšlení jak to všechno zpracovat.
Smutný pohled, ale jak praví závislý chillenec - za chvíli začneme zase klíčit

Poslední fotky před sklizní.
Aji Limo - neskutečné plodná limoška, jela už druhou vlnu

Aji Margariteno - velké, krásné ale nepálivé plody. Společně s Aji Jobitem určitě stálice z nepálivek.

Žvýkačky a habanera

Habanero Ebony Giant - SHU na dolní hranici Habaner

Habanero Giant White - velké, klasické Habanero, horký favorit na příští sezónu

Habanero Numero Diaz - jak jsem již psal, slaboučké Habanero, ale chutné

Hybrid BBG7 - mělo by to být BBG7 Jobito Chocolate, ale to očividně není, nicméně pálivostí na žvýkačce Jobito určitě zapracovalo, ale barvu už asi nestihlo

Numexky - jely i přes omrzlé listy

Takže takhle to nakonec dopadlo

Velká nádoba půjde komplet do odšťavňovače. Kýble - první zleva žvýkačky na sušení, druhý Margariteno a Jobito na chrup, třetí Jalapeňa na plech, horní řada zleva zřejmě ještě na Duo Jiao a druhý Habanera na sušení.
No a takhle probíhá zpracovávání.
Sušení - 12hod. na 55st. mi nestačilo, jak jsem ještě nějakou tu hoďku přidal do křupavé konzistence

Sriracha podpořena kefírovou syrovátkou dělá opravdu divy

No a zima může začít, ještě asi 1-2 lahve přibudou
Steriláty u nás moc nefrčí, tak to řeším takhle. 6x0,5l

Duo Jiao - 9x0,5l, a asi taky to nebude definitivní počet. Pěkně do garáže a čekat nějaký ten měsíc.

Uklohněn Pedrův Peanut soap - opravdu laskomina / dělal jsem to z kuřecích prsou /

Rocoto Relleno nesmělo letos chybět - klasický recept, plněno mletým masem, pak strouhané sýry+ eidam+ mozarela + dekl z papričky. Zalito smetanou s vajíčkem a sýrem, červená varinta s kečupem,česnekem a bazalkou. Prali jsem se o ně s manželkou

Dnes prozatím vše, mějte se fajn a na závěr jenom jedna nepálivka Big Jim

A můžu jít dál zpracovávat.


Smutný pohled, ale jak praví závislý chillenec - za chvíli začneme zase klíčit

Poslední fotky před sklizní.
Aji Limo - neskutečné plodná limoška, jela už druhou vlnu
Aji Margariteno - velké, krásné ale nepálivé plody. Společně s Aji Jobitem určitě stálice z nepálivek.
Žvýkačky a habanera
Habanero Ebony Giant - SHU na dolní hranici Habaner
Habanero Giant White - velké, klasické Habanero, horký favorit na příští sezónu
Habanero Numero Diaz - jak jsem již psal, slaboučké Habanero, ale chutné
Hybrid BBG7 - mělo by to být BBG7 Jobito Chocolate, ale to očividně není, nicméně pálivostí na žvýkačce Jobito určitě zapracovalo, ale barvu už asi nestihlo

Numexky - jely i přes omrzlé listy
Takže takhle to nakonec dopadlo

Velká nádoba půjde komplet do odšťavňovače. Kýble - první zleva žvýkačky na sušení, druhý Margariteno a Jobito na chrup, třetí Jalapeňa na plech, horní řada zleva zřejmě ještě na Duo Jiao a druhý Habanera na sušení.
No a takhle probíhá zpracovávání.
Sušení - 12hod. na 55st. mi nestačilo, jak jsem ještě nějakou tu hoďku přidal do křupavé konzistence
Sriracha podpořena kefírovou syrovátkou dělá opravdu divy
No a zima může začít, ještě asi 1-2 lahve přibudou

Duo Jiao - 9x0,5l, a asi taky to nebude definitivní počet. Pěkně do garáže a čekat nějaký ten měsíc.

Uklohněn Pedrův Peanut soap - opravdu laskomina / dělal jsem to z kuřecích prsou /

Rocoto Relleno nesmělo letos chybět - klasický recept, plněno mletým masem, pak strouhané sýry+ eidam+ mozarela + dekl z papričky. Zalito smetanou s vajíčkem a sýrem, červená varinta s kečupem,česnekem a bazalkou. Prali jsem se o ně s manželkou

Dnes prozatím vše, mějte se fajn a na závěr jenom jedna nepálivka Big Jim
A můžu jít dál zpracovávat.

-
- Stálý člen
- Příspěvky: 521
- Registrován: 05 říj 2017 12:27
- Reputace: 1654
- Obrázky: 0
- Bydliště: Chudčice, 247 m.n.m.
Re: bobarňa - 2019
Dost dobrý!!! 

Re: bobarňa - 2019
Buď zdráv a vesel
Pecka, chlape velkej obdiv a
. Parádní sklizeň a zpracování, mám se stále co učit 

Pecka, chlape velkej obdiv a


Re: bobarňa - 2019
Máš to super, jako ostatně vždy. Mě baví, jak to máš uspořádané. Haba White Giant je fakt hodně dobrá odrůda. A co Eve, udělala něco?
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti