Zdravíčko , do teď jsem tu vše našel nebo jsem věděl o co jde, včil jsem v pasti ....
z vrchní strany jsu listy OK a zespodu toto.. kvůli lepšímu rozlišení externí odkaz:
http://www.fotoskladnik.cz/image.php?id ... =1&i=datum
LISTY ...jsem v pasti
- Colostomizer
- Stálý člen
- Reputace: 169
- Obrázky: 0
Re: LISTY ...jsem v pasti
A jsou ty fleky spíš suché anebo vlhké až rozbředlé na dotyk?
Může to být viróza stejně jako skvrnitost nebo nedostatek správného vápníku. První dvě varianty se řeší likvidací rostliny. Třetí se řeší optimalizováním poměrů dusíku a draslíku tak aby nebránily příjmu správného vápníku. 

Naposledy upravil 2 dne bremic; celkem upraveno 16x.
- Colostomizer
- Stálý člen
Já bych tipoval spíš bakteriální skvrnitost ... v počátečním stadiu to bývají vlhké skrvny na spodní straně listů 

- vavy.p
- Stálý člen
- Reputace: 4
- Kontaktovat uživatele:
vlhké nejsou. přiliš suché....řekl bych stejně jako celý list, vapník dodávám co 10-14 dní wuxalem , zalivka kapkovkou. ted jsem byl pohnojit a další lupeny jsem nenašel , kouknu ještě zítra, nemohl by to být pozůstatek po třásněnkách , nebo sviluškách ty jsem likvidoval mospilanem...
-
- Stálý člen
- Reputace: 1
- Kontaktovat uživatele:
Tohle je s velkou pravděpodobností bakteriální skvrnitost bohužel. S tím už mám zkušenosti. Pokud nepomůže hydroxid mědnatý (Champion Agro CS), tak s jistotou by měl pomoct Dithane DG Neo-Tec. Aplikovat po několika dnech znova. A hlavně větrat potom.
- vavy.p
- Stálý člen
- Reputace: 4
- Kontaktovat uživatele:
Filichilli píše:Tohle je s velkou pravděpodobností bakteriální skvrnitost bohužel. S tím už mám zkušenosti. Pokud nepomůže hydroxid mědnatý (Champion Agro CS), tak s jistotou by měl pomoct Dithane DG Neo-Tec. Aplikovat po několika dnech znova. A hlavně větrat potom.
Po ranní inspekci nalezeny ještě dva listy vše nas jedný kytce, byli otrhány a zlikvidovány, nyní mám jet na par dní do špitálu (cca max. týden). Myslíte, že to vydrží bez postřiku nebo to mám šplíchnout hned( pokud seženu postřik).
- Colostomizer
- Stálý člen
Jsou to primárně fungicidy, ale na bakterie fungují taky. Dithane DG Neo-Tec zabírá dokonce i na svilušky
Stříkni to hned teď a po návratu ze špitálu ještě jednou. Mělo by to být dobře k dostání, viděl jsem to i v TESCO ...

Stříkni to hned teď a po návratu ze špitálu ještě jednou. Mělo by to být dobře k dostání, viděl jsem to i v TESCO ...