Poradte prosim
- JurysTheFish
- Nováček
- Reputace: 0
- Obrázky: 0
- Dr.Pedr
- Stálý člen
- Reputace: 159
Re: Poradte prosim
Mrkni jestli tam nemáš nějaké škůdce
...pokud by něco žravého dokázalo ožrat list , že přes noc spadne...mohla by to být housenka ...

- JurysTheFish
- Nováček
- Reputace: 0
Me pride spis jak kdyby to slo spis po stonku ale na ty rostlince nevidim 

Poradte prosim
Ahojte, pěstuji prvním rokem a proto od Vás potřebuji radu.
Před 14 dny se mě začaly nějak divně zabarvovat listy a zhruba zárověň s tím na zdravých listech divné bíle "tečky" které nejdou dolů. Co by ta první a ta druhá změna mohla být? Četl jsem forum a nenašel jsem vhodnou odpověď. Taky se mě zdá, že mě tam něco hnízdí, na všech rostlinkách mám pavučinky, na kterých jsou černé tečky - to nemám vyfocené.
Prosím poraďte co by to mohlo být, děkuji moc za info
http://kubajzlikk.rajce.idnes.cz/Papricky#DSC_0869.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://kubajzlikk.rajce.idnes.cz/Papricky#DSC_0868.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Před 14 dny se mě začaly nějak divně zabarvovat listy a zhruba zárověň s tím na zdravých listech divné bíle "tečky" které nejdou dolů. Co by ta první a ta druhá změna mohla být? Četl jsem forum a nenašel jsem vhodnou odpověď. Taky se mě zdá, že mě tam něco hnízdí, na všech rostlinkách mám pavučinky, na kterých jsou černé tečky - to nemám vyfocené.
Prosím poraďte co by to mohlo být, děkuji moc za info

http://kubajzlikk.rajce.idnes.cz/Papricky#DSC_0869.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://kubajzlikk.rajce.idnes.cz/Papricky#DSC_0868.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
ahoj dle mého ta první fotka je chyba v kořenech typoval bych to na spáleninu hojivem nebo uhnívání zpusobene mokrým substrátem a ta duhá fotka jsou puchyřky dlouhodobě mokrym substrátem vysokou vlhkostí a špatnym větráním
- Colostomizer
- Stálý člen
- Reputace: 169
Kolega proki73 dí pravdu
První obrázek - pokročilá mezižilková chloróza s nekrózou, známka deficitu mikroprvků, především hořčíku (magnesium)
Druhý obrázek - intumescence z přílišné vlhkosti a špatného větrání
Obojí je způsobeno dlouhodobě přemokřeným substrátem a vysokou vlhkostí vzduchu, což vede k zahnívání kořenů a následnou poruchou vstřebávání živin ... Chtělo by to přesadit do nového substrátu a pak hlavně nepřelévat.
Good luck
p.s.: Pavučiny a černé tečky by chtělo vyfotit, jinak se budeme pohybovat v ryze teoretických úvahách ...

První obrázek - pokročilá mezižilková chloróza s nekrózou, známka deficitu mikroprvků, především hořčíku (magnesium)
Druhý obrázek - intumescence z přílišné vlhkosti a špatného větrání
Obojí je způsobeno dlouhodobě přemokřeným substrátem a vysokou vlhkostí vzduchu, což vede k zahnívání kořenů a následnou poruchou vstřebávání živin ... Chtělo by to přesadit do nového substrátu a pak hlavně nepřelévat.
Good luck

p.s.: Pavučiny a černé tečky by chtělo vyfotit, jinak se budeme pohybovat v ryze teoretických úvahách ...
-
- Stálý člen
- Reputace: 1
- Kontaktovat uživatele:
Chlapi řekli už všechno, jen doplním ty pavučinky jsou specifické pro svilušky. Tak zkontroluj, jestli tam nemáš tak 0,5mm pavoučky většinou žlutooranžové s dvěma černýma tečkama na bocích. Ta je nejčastější.
Chlapi, díky za rady. Když přesadím papriky do nové zeminy, zachráním je? Byla by to škoda. Jinak prosím o značku a tip substrátu, který je odzkoušený a je nejlepší. Teď mám substrát klasika pro papriky a rajčata, značku nevím - stačí? Díkec