Chilli mast

Využití chilli papriček v lékařství, chilli mast aj.
Uživatelský avatar
wlasta1
Stálý člen
Příspěvky: 577
Registrován: 07 led 2015 05:35
Reputace: 252
Obrázky: 0
Bydliště: Hradec Králové

Re: Chilli mast

Příspěvekod wlasta1 » 30 led 2017 08:52

Já jsem dával na 1kg vazeliny 5x 7pot + 5x lemon drop (testoval jsem jestli nepustí aroma) a pálí solidně.

Uživatelský avatar
Tea Racer
Stálý člen
Příspěvky: 4400
Registrován: 17 dub 2016 11:00
Reputace: 5895
Obrázky: 0
Bydliště: Šumava, u Lipna 775 m n. m.
Kontaktovat uživatele:

Re: Chilli mast

Příspěvekod Tea Racer » 04 úno 2017 11:38

Tak se chystám delat mast, má nekdo zkušenost jestli stačí papričky nadrtit a pak přecedit, nebo rozmixovat a pak přefiltrovat? Druhá varianta je pracnejsi, ale pokud by to byl vyraznější rozdíl, šel bych do toho.
Masti delam z bio kokosáku, zahřívam na 50 °C nejvíce, tak připadně uvítám názory.

Uživatelský avatar
wlasta1
Stálý člen
Příspěvky: 577
Registrován: 07 led 2015 05:35
Reputace: 252
Obrázky: 0
Bydliště: Hradec Králové

Re: Chilli mast

Příspěvekod wlasta1 » 04 úno 2017 15:46

Dělal jsem z čerstvých na větší kusy pokrájené. Myslím, že čerstvá pustí víc kapsaicinu. Ze sušených jsem nezkoušel.

Uživatelský avatar
Tea Racer
Stálý člen
Příspěvky: 4400
Registrován: 17 dub 2016 11:00
Reputace: 5895
Obrázky: 0
Bydliště: Šumava, u Lipna 775 m n. m.
Kontaktovat uživatele:

Re: Chilli mast

Příspěvekod Tea Racer » 04 úno 2017 17:04

Takže už na tom pracuji...
chilli mast delám poprvé, masti obecně delám x let :-)
Takže recept jsem zvolil takto:
50 g bio kokosového oleje
10 g papriček habanero maya red a cayene red
pár kapek 100% skořicového oleje

36284

Zahřívám na 45 °C po dobu hodiny, udelám tím koncentrát, který pripadne doředím kokosovým olejem a po přecezení dám skořicový olej.
Už se to hřeje, tak jsem rychle cvaknul foto. Myslím že to bude hodne silné na tak malé pokusné množství, vyzkouším na přítelkyni, prijde večer. :firychil:

Uživatelský avatar
Tea Racer
Stálý člen
Příspěvky: 4400
Registrován: 17 dub 2016 11:00
Reputace: 5895
Obrázky: 0
Bydliště: Šumava, u Lipna 775 m n. m.
Kontaktovat uživatele:

Re: Chilli mast

Příspěvekod Tea Racer » 04 úno 2017 20:42

Tak mast lehce hřeje, takže pridávám rozmixované 4 habanera red a znovu zahřívám. :-) Snad to bude lepší je to ted skoro 1:1 s olejem :D

Uživatelský avatar
franco
Stálý člen
Příspěvky: 255
Registrován: 13 led 2016 14:14
Reputace: 134
Obrázky: 0
Bydliště: Villa Fudemus

Re: Chilli mast

Příspěvekod franco » 04 úno 2017 20:52

Nechaj to odstáť 1 deň, potom znova zahrej a nechaj odležať.

Uživatelský avatar
Tea Racer
Stálý člen
Příspěvky: 4400
Registrován: 17 dub 2016 11:00
Reputace: 5895
Obrázky: 0
Bydliště: Šumava, u Lipna 775 m n. m.
Kontaktovat uživatele:

Re: Chilli mast

Příspěvekod Tea Racer » 04 úno 2017 21:32

Olej zatuhne a neuvolní se nic. To je zbytečný proces, tohle se dělá u masti z konopí, ale kvuli zcela nečemu jinému. Připadne to lze nechat zatuhnout a hned zahřát atd... ale není treba čekat dny. Zvlast když jsem to ted rozmixoval tu poslední dávku. Zkousel jsi rozdil mezi tím nechat to do druhého dne a pak hned jestli to má vliv?
Nemam ted čas to zkouset, ale myslím že to vliv nemám, nerad bych se pletl, treba napise nekdo kdo to zkousel.

Uživatelský avatar
wlasta1
Stálý člen
Příspěvky: 577
Registrován: 07 led 2015 05:35
Reputace: 252
Obrázky: 0
Bydliště: Hradec Králové

Re: Chilli mast

Příspěvekod wlasta1 » 04 úno 2017 21:41

Tea Racer píše:
04 úno 2017 21:32
Olej zatuhne a neuvolní se nic. To je zbytečný proces, tohle se dělá u masti z konopí, ale kvuli zcela nečemu jinému.
Kapsaicin se rozleží když necháš stát den nebo dva... Vyzkoušeno..!


Zpět na „Chilli papričky v lékařství“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Pepino a 1 host