Zemina (příprava,složení)

Ptejte se na cokoliv, žádná otázka není špatná
chilli-max
Stálý člen
Reputace: 4
Obrázky: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: Zemina (příprava,složení)

Příspěvekod chilli-max » 30 říj 2013 21:12

Ok, konečně jasná a stručná odpověd z které je to jasné. A jsem spokojený. Mám od srpna nově pronajatou zahrádku, kde to byla jen samá tráva, takže dělám všechny možné přípravy (záhony, kompost, boudu na nářadí, sázím stromky atd.) aby jsem byl připravený na jaro a nic neprošvihnul. A na jaře rozjedu chilli plantáž pro domácí použití :-)
http://www.foto-tapety.cz

gandalf
Stálý člen
Reputace: 2594
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod gandalf » 30 říj 2013 22:22

Každý z nás se musí stále učit a lepší je neopakovat chyby druhých. Přeji ti úspěch v pěstování.

Gygabite
Stálý člen
Reputace: 99

Příspěvekod Gygabite » 30 říj 2013 22:40

Ja pestuji v 5l kyblich a zeminu micham s cerstvym konskym hnojem a zjevne to kytkam nevadi.Je pravda ze je pestuji pres rok.Mam za to ze nejdriv funguje jako vyhrev pudy a po jistem case kytky rapidne zrychlili rust a to by jsem prisudil uvolnovani se zivin.Chapu ze ve foliaku to pres rok nejde(jedine kdyby siho melvytapeny) tak musis volit bud vyhrev nebo vyzivu ale pokud predpestovavas doma a ven vysazis nekdy kolem pulky brezna tak bych vyhrev pudy moc nezesil.

Upozornuji ze toto je pouze muj laicky nazor a poznatky ktere jsem ziskal pri mem "malopesteni".
Obcas si dam i neco co nepali jako treba kafe nebo caj!!!

gandalf
Stálý člen
Reputace: 2594
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod gandalf » 31 říj 2013 11:10

Gygabite píše:Ja pestuji v 5l kyblich a zeminu micham s cerstvym konskym hnojem a zjevne to kytkam nevadi.Je pravda ze je pestuji pres rok.Mam za to ze nejdriv funguje jako vyhrev pudy a po jistem case kytky rapidne zrychlili rust a to by jsem prisudil uvolnovani se zivin.Chapu ze ve foliaku to pres rok nejde(jedine kdyby siho melvytapeny) tak musis volit bud vyhrev nebo vyzivu ale pokud predpestovavas doma a ven vysazis nekdy kolem pulky brezna tak bych vyhrev pudy moc nezesil.

Upozornuji ze toto je pouze muj laicky nazor a poznatky ktere jsem ziskal pri mem "malopesteni".
Jde o to, čemu říkáš čerstvý koňský hnůj. Vzhledem k tomu, že kůň není přežvýkavec mají jeho výkaly /kobilince/ jiné složení, než chlévská mrva pocházející od hovězího dobytka. Koňské výkaly tedy obsahují více hrubších částic, které se dále musí působením mikrooragnizmů rozložit /i plevelů a pod./. Při tom vzniká teplo, humus atd. Ty zřejmě používáš podestýlku s koňskými výkaly, která byla už nějakou dobu skládkována a započaly biologické procesy její přeměny na humus /do té doby v tom nic hnojivého není/. Opravdu si dovedu silně pochybovat o tom, že bys dal do nádoby čerstvou koňskou podestýlku /hnůj/ a ono by v tom něco rostlo, ani náhodou. To pominu, že dnes se do koňské podestýlky míchají piliny a pod. Jde jen o pojmy. Z tvého pohledu jde o "čerstvý" hnůj, ale ve skutečnosti byl již skládkován na hromadě, kde se už začal rozkládat a v tom pokračuje i v nádobě, kam ho dáš. Pravda ale je, že vyzrálá chlévská mrva vydá více živin než koňský hnůj.
V žádném případě toto nepovažuj za nějaké flame, jde jen o vymezení pojmů.

Zpět na „Začátečnický koutek“