Udenie chilli

Ptejte se na cokoliv, žádná otázka není špatná
martin.s
Nový člen
Příspěvky: 4
Registrován: 30 srp 2020 15:39
Reputace: 0
Obrázky: 0

Udenie chilli

Příspěvekod martin.s » 30 srp 2020 15:44

Ahojte, je tu niekto kto si aj udi papricky? Susite a potom udite alebo pacne? Kolko nechavate papricky udit?

Jenda
Stálý člen
Příspěvky: 151
Registrován: 24 úno 2017 14:52
Reputace: 142
Obrázky: 0

Re: Udenie chilli

Příspěvekod Jenda » 31 srp 2020 08:04

Zdar, loni jsem delal chipotle.
Klasika dreveny uzak, tresnove drevo. Jalapenos jsem rozkrojil na poloviny, vyndal placentu se seminky a syrove udil. Cas uz ti nereknu presne, ale mohlo to byt cca 7 hodin? Hlavne to neprehanej s teplotou, je potreba to jen tak prokurovat cca na 50 - 70 stupnu. Az do te faze, ze to je krasne ''crispy''...vysledkem vynikajici uzene jalapeno aka chipotle. Do gulasu nebo jen tak na chleba s maslem vyborne :)

Marax
Nový člen
Příspěvky: 13
Registrován: 23 kvě 2019 10:35
Reputace: 15
Obrázky: 0
Bydliště: Praha, Semily

Re: Udenie chilli

Příspěvekod Marax » 01 zář 2020 09:43

Ahoj, urcite ti odpovi zkusenejsi, ale rad se podelim o me pokusy o uzeni. Vzdy jsem to delal zpusobem, ze nejprve udim a pote pripadne dosusuji v susicce. Chilli nakrajene na mensi kousky vzdy navliknu na nit a zavesim do udirny. Udim na svestce cca 70 stupnu tak 4 hodky, ale take dost zalezi na velikosti a tloustce jednotlivych kousku. Nekde je papricka jeste lehce gumova, ale kourovou chut ma dostatecnou, takze popripade staci lehce dotahnout v susicce.


Zpět na „Začátečnický koutek“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 18 hostů