Udenie chilli
Udenie chilli
Ahojte, je tu niekto kto si aj udi papricky? Susite a potom udite alebo pacne? Kolko nechavate papricky udit?
Re: Udenie chilli
Zdar, loni jsem delal chipotle.
Klasika dreveny uzak, tresnove drevo. Jalapenos jsem rozkrojil na poloviny, vyndal placentu se seminky a syrove udil. Cas uz ti nereknu presne, ale mohlo to byt cca 7 hodin? Hlavne to neprehanej s teplotou, je potreba to jen tak prokurovat cca na 50 - 70 stupnu. Az do te faze, ze to je krasne ''crispy''...vysledkem vynikajici uzene jalapeno aka chipotle. Do gulasu nebo jen tak na chleba s maslem vyborne
Klasika dreveny uzak, tresnove drevo. Jalapenos jsem rozkrojil na poloviny, vyndal placentu se seminky a syrove udil. Cas uz ti nereknu presne, ale mohlo to byt cca 7 hodin? Hlavne to neprehanej s teplotou, je potreba to jen tak prokurovat cca na 50 - 70 stupnu. Az do te faze, ze to je krasne ''crispy''...vysledkem vynikajici uzene jalapeno aka chipotle. Do gulasu nebo jen tak na chleba s maslem vyborne

-
- Nový člen
- Příspěvky: 13
- Registrován: 23 kvě 2019 10:35
- Reputace: 15
- Obrázky: 0
- Bydliště: Praha, Semily
Re: Udenie chilli
Ahoj, urcite ti odpovi zkusenejsi, ale rad se podelim o me pokusy o uzeni. Vzdy jsem to delal zpusobem, ze nejprve udim a pote pripadne dosusuji v susicce. Chilli nakrajene na mensi kousky vzdy navliknu na nit a zavesim do udirny. Udim na svestce cca 70 stupnu tak 4 hodky, ale take dost zalezi na velikosti a tloustce jednotlivych kousku. Nekde je papricka jeste lehce gumova, ale kourovou chut ma dostatecnou, takze popripade staci lehce dotahnout v susicce.
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti