Trinidad Scorpion Moruga- prosba o "pomoc" :D !

Ptejte se na cokoliv, žádná otázka není špatná
cOOLmOM
Nový člen
Reputace: 0
Obrázky: 0

Trinidad Scorpion Moruga- prosba o "pomoc" :D !

Příspěvekod cOOLmOM » 04 lis 2015 20:28

Dobrý den. Před pár dny(30.10.2015) jsem si objednal semínka trinidad scorpion moruga. Úplný laik nejsem ale s touto pálivostí a náročností jsem se ještě nesetkal a prosím vás jestli by jste mi nemohli poradit něco o pěstování atd.. Je mi 16 a chilli miluji jak na jídlo tak i na pěstování. A ještě jsem se chtěl zeptat zdali je možné zasadit semínka už teď v listopadu? Za odpověď předem Děkuji.

Vím, že je to blbost se pouštět do pěstování takhle po hlavě ale co :) mám rád výzvy!!! :respect: :tiphat: :wave: :thanx:

MartinS
Stálý člen
Reputace: 4536

Re: Trinidad Scorpion Moruga- prosba o "pomoc" :D !

Příspěvekod MartinS » 04 lis 2015 20:58

Zdravim te, nejdrive si procti poradne forum a pak az ti neco nebude jasne se ptej. Kdyby se kazdemu novackovi ve vlastnim tematu melo napsat vse potrebne, tak by tu byl za chvili pekny gulas :-)

Jedna rada, urcite zacni az v rozmezi leden-unor. Ted zacinat je nesmysl, pokud neplanujes pres zimu rostlinkam masivne svitit.
Dale byt tebou jeste koupim/sezenu nejakou mene narocnou odrudu. K tem TSM bych vzal treba jeste Habanera nebo klidne i nejakou okrasku.
Ale zalezi na tobe :-)

cOOLmOM
Nový člen
Reputace: 0

Příspěvekod cOOLmOM » 04 lis 2015 21:38

No já si forum čtu už 4 dny ale na škorpiona tu moc odkazu není :) každopádně ti moc děkuji za radu a zasadím tedy až bude čas! Jak říkám je to na každém co si vezme za sousto :) vím, že jsem možná udělal chybu ale možná taky ne ;) nezjistím to dokud to nezkusím!

lobo
Stálý člen
Reputace: 2160

Příspěvekod lobo » 05 lis 2015 12:38

Co se týče náročnosti superpálivek tak tam je to spíš danný druhem a ne tím jak moc je pálivá. Například Jolokie jsou taky super pálivky ale jsou třeba o polovinu méně náročné ( rozmazlené) než třeba 7Poty.
Výborně to má značené Fatalii ve svém výběru semínek kde u každého popisku uvádí náročnost pěstování ( chalenge ). Do PM ti pošlu odkaz na Fataliiho.
U superpálivek platí jedno pravidlo a tím je dostatečný prostor pro kořenový systém. takže ideál je 10 - 20 l kontejner. OSobně jsem měl super pálivky v 15l a uplně pohoda. A rostli i venku na záhoně jak zběsilý.

Scoville heat unit
Stálý člen
Reputace: 113

Příspěvekod Scoville heat unit » 05 lis 2015 18:08

Péče o extra pálivky mi přijde stejná jako péče o méně pálivé druhy. Letošní horké léto mi zcela zničilo Takanotsume a negativně se podepsalo na Habanero Red i na Habanero Chocolate. Nejlépe se dařilo 7 Pot (extra pálivka) a Jamaican Squash (málo pálivý druh). Všechny druhy byly pěstovány za stejných podmínek.

Holu
Moderátor
Reputace: 1027

Příspěvekod Holu » 05 lis 2015 19:10

Ono je to různé, protože třeba já jsem letos z těch superpálivek měl jen TSM a nesklidil jsem skoro nic. Zato Habanerům se velmi dařilo. :-)

Erben61
Stálý člen
Reputace: 5228

Příspěvekod Erben61 » 05 lis 2015 19:23

lobo píše:Co se týče náročnosti superpálivek tak tam je to spíš danný druhem a ne tím jak moc je pálivá. Například Jolokie jsou taky super pálivky ale jsou třeba o polovinu méně náročné ( rozmazlené) než třeba 7Poty.
Výborně to má značené Fatalii ve svém výběru semínek kde u každého popisku uvádí náročnost pěstování ( chalenge ). Do PM ti pošlu odkaz na Fataliiho.
U superpálivek platí jedno pravidlo a tím je dostatečný prostor pro kořenový systém. takže ideál je 10 - 20 l kontejner. OSobně jsem měl super pálivky v 15l a uplně pohoda. A rostli i venku na záhoně jak zběsilý.

RE: Lobo Prosím Tě nemůžeš mi poslat taky ten odkaz na Fataliiho, něco bych tam třeba nastudoval. Dík :thumbup:
Naposledy upravil 1 dne Erben61; celkem upraveno 3x.
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´

Holu
Moderátor
Reputace: 1027

Příspěvekod Holu » 05 lis 2015 19:42

Erben61 píše:RE: Lobo Prosím Tě nemůžeš mi poslat taky ten odkaz na Fataliiho, něco bych tam třeba nastudoval. Dík :thumbup:
Sice nejsem Lobo, tak doufám, že to nevadí. :-) http://fataliiseeds.net/all-seeds

Jak už psal Lobo, kolonka Challange udává náročnost.
Kdybyste kdokoliv chtěli něco přeložit, tak se mi ozvěte do zpráv. Není problém.
Naposledy upravil 1 dne Holu; celkem upraveno 22x.

Zpět na „Začátečnický koutek“