Vím, že je to blbost se pouštět do pěstování takhle po hlavě ale co
Trinidad Scorpion Moruga- prosba o "pomoc" :D !
Trinidad Scorpion Moruga- prosba o "pomoc" :D !
Dobrý den. Před pár dny(30.10.2015) jsem si objednal semínka trinidad scorpion moruga. Úplný laik nejsem ale s touto pálivostí a náročností jsem se ještě nesetkal a prosím vás jestli by jste mi nemohli poradit něco o pěstování atd.. Je mi 16 a chilli miluji jak na jídlo tak i na pěstování. A ještě jsem se chtěl zeptat zdali je možné zasadit semínka už teď v listopadu? Za odpověď předem Děkuji.
mám rád výzvy!!!

Re: Trinidad Scorpion Moruga- prosba o "pomoc" :D !
Zdravim te, nejdrive si procti poradne forum a pak az ti neco nebude jasne se ptej. Kdyby se kazdemu novackovi ve vlastnim tematu melo napsat vse potrebne, tak by tu byl za chvili pekny gulas 
Jedna rada, urcite zacni az v rozmezi leden-unor. Ted zacinat je nesmysl, pokud neplanujes pres zimu rostlinkam masivne svitit.
Dale byt tebou jeste koupim/sezenu nejakou mene narocnou odrudu. K tem TSM bych vzal treba jeste Habanera nebo klidne i nejakou okrasku.
Ale zalezi na tobe
Jedna rada, urcite zacni az v rozmezi leden-unor. Ted zacinat je nesmysl, pokud neplanujes pres zimu rostlinkam masivne svitit.
Dale byt tebou jeste koupim/sezenu nejakou mene narocnou odrudu. K tem TSM bych vzal treba jeste Habanera nebo klidne i nejakou okrasku.
Ale zalezi na tobe
No já si forum čtu už 4 dny ale na škorpiona tu moc odkazu není
každopádně ti moc děkuji za radu a zasadím tedy až bude čas! Jak říkám je to na každém co si vezme za sousto
vím, že jsem možná udělal chybu ale možná taky ne
nezjistím to dokud to nezkusím!
Co se týče náročnosti superpálivek tak tam je to spíš danný druhem a ne tím jak moc je pálivá. Například Jolokie jsou taky super pálivky ale jsou třeba o polovinu méně náročné ( rozmazlené) než třeba 7Poty.
Výborně to má značené Fatalii ve svém výběru semínek kde u každého popisku uvádí náročnost pěstování ( chalenge ). Do PM ti pošlu odkaz na Fataliiho.
U superpálivek platí jedno pravidlo a tím je dostatečný prostor pro kořenový systém. takže ideál je 10 - 20 l kontejner. OSobně jsem měl super pálivky v 15l a uplně pohoda. A rostli i venku na záhoně jak zběsilý.
Výborně to má značené Fatalii ve svém výběru semínek kde u každého popisku uvádí náročnost pěstování ( chalenge ). Do PM ti pošlu odkaz na Fataliiho.
U superpálivek platí jedno pravidlo a tím je dostatečný prostor pro kořenový systém. takže ideál je 10 - 20 l kontejner. OSobně jsem měl super pálivky v 15l a uplně pohoda. A rostli i venku na záhoně jak zběsilý.
-
Scoville heat unit
- Stálý člen
- Reputace: 113
- Obrázky: 0
Péče o extra pálivky mi přijde stejná jako péče o méně pálivé druhy. Letošní horké léto mi zcela zničilo Takanotsume a negativně se podepsalo na Habanero Red i na Habanero Chocolate. Nejlépe se dařilo 7 Pot (extra pálivka) a Jamaican Squash (málo pálivý druh). Všechny druhy byly pěstovány za stejných podmínek.
Ono je to různé, protože třeba já jsem letos z těch superpálivek měl jen TSM a nesklidil jsem skoro nic. Zato Habanerům se velmi dařilo. 
- Erben61
- Stálý člen
- Reputace: 5228
- Obrázky: 0
lobo píše:Co se týče náročnosti superpálivek tak tam je to spíš danný druhem a ne tím jak moc je pálivá. Například Jolokie jsou taky super pálivky ale jsou třeba o polovinu méně náročné ( rozmazlené) než třeba 7Poty.
RE: Lobo Prosím Tě nemůžeš mi poslat taky ten odkaz na Fataliiho, něco bych tam třeba nastudoval. Dík
Naposledy upravil 1 dne Erben61; celkem upraveno 3x.
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
Sice nejsem Lobo, tak doufám, že to nevadí.Erben61 píše:RE: Lobo Prosím Tě nemůžeš mi poslat taky ten odkaz na Fataliiho, něco bych tam třeba nastudoval. Dík
Jak už psal Lobo, kolonka Challange udává náročnost.
Kdybyste kdokoliv chtěli něco přeložit, tak se mi ozvěte do zpráv. Není problém.
Naposledy upravil 1 dne Holu; celkem upraveno 22x.