Zdravím, na jedné rostlince Black pearl se mi objevil svislý jakoby řez, vypadá to na prasklý stonek, který se podle všeho pomalu zaceluje, přičemž rostlinka pokračuje v růstu stále stejným tempem. Nevím jestli shodou okolností ale jedná se nejpomaleji rostoucí ze všech co sem zasadil. Zajímalo by mne zda se jedná o "běžný" jev nebo je to způsobeno něčím závažnějším. Nerad bych aby se totéž stalo ostatním. Děkuji za odpověď.
Prasklý stonek
Prasklý stonek
Zdravím, na jedné rostlince Black pearl se mi objevil svislý jakoby řez, vypadá to na prasklý stonek, který se podle všeho pomalu zaceluje, přičemž rostlinka pokračuje v růstu stále stejným tempem. Nevím jestli shodou okolností ale jedná se nejpomaleji rostoucí ze všech co sem zasadil. Zajímalo by mne zda se jedná o "běžný" jev nebo je to způsobeno něčím závažnějším. Nerad bych aby se totéž stalo ostatním. Děkuji za odpověď.
Re: Prasklý stonek
Z te fotky to neni moc videt, ale muze to byt neustalym otacenim rostlinky uzivatelem. Otacis kvetinac kdyz se nakloni ke slunicku?
Pokud ano, tak to nedelej.
- gandalf
- Stálý člen
- Reputace: 2598
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Stane se - rostlo to rychleji, než se vytvářela nová pletiva. Není to fatální, pokud se ti do toho nedají plísně nebo houby. Hlídej to. Ale měl bys urychleně dosypat substrát. A šetřit vodou - to byla jedna z příčin toho prasknutí.
Otáčím také a NIKDY stonek nepraskl. Takže tímto to určitě není. Řekl bych že gandalf má správnou odpověďMartinS píše:Z te fotky to neni moc videt, ale muze to byt neustalym otacenim rostlinky uzivatelem. Otacis kvetinac kdyz se nakloni ke slunicku?

- Colostomizer
- Stálý člen
- Reputace: 169
- Obrázky: 0
Souhlas, rotuju všechny papriky na okně jednou týdně, aby byly symetrické, a nikdy se mi to nestalo. Ta kytka na fotce je přelitá, a proto stonek prasknul ...Pedro píše:Otáčím také a NIKDY stonek nepraskl. Takže tímto to určitě není. Řekl bych že gandalf má správnou odpověďMartinS píše:Z te fotky to neni moc videt, ale muze to byt neustalym otacenim rostlinky uzivatelem. Otacis kvetinac kdyz se nakloni ke slunicku?
Za kvalitu fota se omlouvám ale lepší momentálně nepořídím. Já mám zaryto v paměti, že květiny se otáčet nemají a proto to nedělám, každopádně uberu na zálivce, jelikož je to moje první pěstování, mám nulovou praxi
, už to, že z 20 semínek mi vzešlo 19 a všechny zatím úspěšně rostou je pro mě úspěch, byla by škoda je přelitím zabít. Děkuji za odpovědi 

Také mi na jedné kytce (měla by to být Satan's Kiss, byť roste úplně jiným způsobem než druhá SK a spíše připomíná Loco, ale to je asi vedlejší) prasknul stonek těsně nad hlínou. Už je to delší dobu a zatím se asi drží, ale přijde mi že trochu stagnuje v růstu (i když to se mi zdá u více kytek). Je dobré prasklinu nějak ošetřit? A spíše zasypat hlínou nebo nechat volně?

A může to být i z přehnojení? Zasadil jsem kytky před cca 2-3 týdny do čerstvého předhnojeného substrátu, nemohlo to být tím? (Zrovna si totiž říkám, že bych kytky přihnojil, ale nevím zda zrovna u téhle je to dobrý nápad)

A může to být i z přehnojení? Zasadil jsem kytky před cca 2-3 týdny do čerstvého předhnojeného substrátu, nemohlo to být tím? (Zrovna si totiž říkám, že bych kytky přihnojil, ale nevím zda zrovna u téhle je to dobrý nápad)
Stonek by mel pustit korinky, zakryl bych to zeminou a uvidis no. Resp muzes udelat postup jako pri rizkovani pokud jen zakryti nepomuze.