Světlo
Re: Světlo
Ještě nevím kolik semínek dát do jednoho truhlíku abych to pak nemusel kvůli velikosti přesazovat.
no a jak máš velké truhlíky?:)) jsou různé délky... nevím, v tomhle nechci mudrcovat, jestli chceš slyšet můj osobní tip, tak bych dal každému semínku 10cm jeho vlastní půdy na každou stranu... (tzn. 10cm od okraje květináče první a další za něj až 20cm (10+10)). Určitě by to šlo asi i víc na husto, ale to záleží na tobě, jak to chceš pěstovat 

Aby v tom byl přehled.Truhlíky mám 40 cm dlouhé , 17cm široké a 14cm vysoké.Mám substrát pro výsev a množení.Počítám tak 2 semínka na truhlík.
Ještě dotaz:Mám tu zeminu prolejt vodou ,zasadit semínka a pak několik dní nezalévat ?
Aha, to nejsou úplně dlouhé truhlíky:) Ale tak 3 semínka na truhlík určitě škodu nenadělají:)
Jo, já to dělám tak, že nejdřív promokřím hlínu, pak až dávám semínka... (když seju do hlíny) ale to už je asi kždého věc.. pak už to chce jen trpělivost
Jo, já to dělám tak, že nejdřív promokřím hlínu, pak až dávám semínka... (když seju do hlíny) ale to už je asi kždého věc.. pak už to chce jen trpělivost

Už jsem to prolil a semínka dal kousek pod hlínu.Je to na ploše u okna.Jen nevím jestli tam je prez 20 stupňů.Teploměry to neměřej.Pomohlo by to překrejt než to vyklíčí folií ?
jo, to by mělo pomoct, líp se tam i udrží vlhkost, ale asi bych do té folie udělal díry trochu.. menší šance pro plísně
ahojda všem...
Myslíte, že na přisvicování bude stačit obyč kuchyňská lineární zářivka, nebo se mám poohlédnout po něčem jiném? Už mi klíčí holky cajamarcy a budu přisvicování muset co nejdříve vyřešit...
Myslíte, že na přisvicování bude stačit obyč kuchyňská lineární zářivka, nebo se mám poohlédnout po něčem jiném? Už mi klíčí holky cajamarcy a budu přisvicování muset co nejdříve vyřešit...