NA příští sezonu jsem se rozhodl využít prázdných záhonů na zahrádce a udělat z nich takové menší folivníky.
Chci tam umístit tyto odrůdy :
Fatalii Jigsaw, Carolina Reaper, 7Pod, Cheiro Roxa
Rozměrově : délka 340cm, šířka1 20cm, to se mi zdá úplně super když jich dám do řady 4 tak budou mít prostoru tak akorát aby si nepřekáželi. Akorát nevím jak vysoko mám udělat " střechu ". Protože zase nechci stavět další velký foliovník, ktterý bude mít tři metry na výšku. Dejme tomu, že rostlinky vyrosotou do 100cm na výšku, tak kolik potřebují mít nad sebou místa, tak aby se listy příliš nespálili, já bych měl představu dejme tomu takových 40 - 50 cm ??
S podsádkou 20cm ( pod tím bude eště půda z původního záhonu)
Výška kytek cca 100cm
Místo mezi kytkou a "střechou" 40cm
celkem 160cm
co myslíte ??
Stavba foliovníku
-
- Stálý člen
- Reputace: 1
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Re: Stavba foliovníku
Ahoj, 120 cm šířka myslíš pro 1 řádek rostlin ? Jinak 100 cm je daná nějaká průměrná asi výška rostlin, protože mě ty bojovnice ve foliáku jsou tak vysoké jak já. Jigsaw má 12l květináč a je vysoký 170cm. Aby jsi v tom mohl chodit, tak bych dal spíš 200cm výšku nebo to chceš mít takový zakrytý záhon jednoduše ?
120cm je sirka zahonu. A dal bych je do rady. Takze na delku 340cm dam 4kytky to je vse. A abych se na to dostal, tak udelam odklapeci jednu stranu po delce 340cm, stejne jako u vytriny. A s tou vyskou jsi me trochu zaskocil tak velky mi prijdou zbytecny, aby to nebylo jen véky a malo plodu. Co kdyz to budu zastrihavat ??
-
- Stálý člen
- Reputace: 1
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Jo takhle, no tak to by šlo. Kupodivu plodů má plno, ale výška je i daná konkurencí vedlejších chinensek, takže se všechny snaží mít slunka co nejvíc a rostou. Rostlina, která je na slunci sama tak má těch 120cca a 100 na šířku. Takže ono to je relativní no. Zastřihávat můžeš samozřejmě, lepší je trimming.
No prave budou mit kolem sebe dostatek mista zadna tlacenka, tak jsem doufal ze z nich budou spis takovy vetsi kere nez stromy. Tak to je O.K.
Diky za reflexe
Diky za reflexe