Odpadávání květů

Ptejte se na cokoliv, žádná otázka není špatná
kenny11
Nováček
Reputace: 0
Obrázky: 0

Odpadávání květů

Příspěvekod kenny11 » 03 čer 2014 11:35

Dobrý den, zhruba před týdnem mi vykvetly rostlinky, tak jsem je opiloval, ovšem dnes jsem s hrůzou zjistil že květy po odkvětení odpadávají i s kouskem stonku který je lehce nažloutlý. Jediný co jsem tu našel je že to může být způsobeno přehnojením, ovšem já je tak měsíc nehnojil...

Předem děkuji za jákekoliv rady...
S pozdravem kenny11 :)

proki73
Moderátor
Reputace: 36

Re: Odpadávání květů

Příspěvekod proki73 » 03 čer 2014 13:15

kenny11 píše:Dobrý den, zhruba před týdnem mi vykvetly rostlinky, tak jsem je opiloval, ovšem dnes jsem s hrůzou zjistil že květy po odkvětení odpadávají i s kouskem stonku který je lehce nažloutlý. Jediný co jsem tu našel je že to může být způsobeno přehnojením, ovšem já je tak měsíc nehnojil...

Předem děkuji za jákekoliv rady...
S pozdravem kenny11 :)
ahoj většinou je to hnojivem ale ne přehnojením ale špatně vyváženými prvky nebo přeléváním nevo těžkou hlínou je toho moc takže doporučuji koupit hnojivo přímo na papriky a rajčata a hnojit tím nebo obědnat chilli fokus ze semínka chilli

kenny11
Nováček
Reputace: 0

Příspěvekod kenny11 » 03 čer 2014 13:29

Právě že hnojím Chilli focusem ale jak řikám, už měsíc jsem nehnojil... :/

Filichilli
Stálý člen
Reputace: 1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Filichilli » 03 čer 2014 14:19

Na tohle se odpovídá těžko, pokud nedáš víc informací. Obecně sucho/přelévání, málo hnojení (nevhodné NPK) / přehnojení, zima/horko, málo světla, neopýlení ...

Chilli focus je fajn na rostliny do doby květu, sazenice, ale né v době, kdy na chvíli potřebuje víc fosforu na udržení květu ... CHilli focus má tuším 3:1:4. Dále opyluješ, takže tady problém není.

Pokud Ti odpadne třeba 10% květů, je to normální, nemusí to být velká rostlina a nemusí mít tolik energie na udržení všech květů, to je normální.

Zpět na „Začátečnický koutek“