kvetináče
Re: kvetináče
Tiez som zvazoval pestovanie v truhlikoch (aspon rovnaky druh), ale nepocul som na to dobre ohlasy.
Já bych měl takovej dotaz ohledně velikosti květináčů.Dá se velikost nějakým způsobem ovlivnit zvýšenou dávkou hnojiva??Chilli potřebuje opravdu hodně zeminy-hodně živin.Když je dodám v dostatečném množství budou stačit menší květináče???Pěstuju na okně 

Samozřejmě, že hodně zeminy = hodně živin, ale taky platí, že hodně zeminy = víc místa pro kořeny, což je asi důležitější než ty živiny. A určitě neplatí, že čím budeš víc hnojit, tím budeš mít větší kytkuwiseman píše:Já bych měl takovej dotaz ohledně velikosti květináčů.Dá se velikost nějakým způsobem ovlivnit zvýšenou dávkou hnojiva??Chilli potřebuje opravdu hodně zeminy-hodně živin.Když je dodám v dostatečném množství budou stačit menší květináče???Pěstuju na okně

Aha takže je stejně nutný nějaký "kompromis" mezi velikostí květináče a množstvím hnojiva.Tak nějak jsem si to i myslel 

Ide iba o to ze cim vacsi kvetinac im das tym vacsou plochou moze ziviny prijimat.Je tu dost suvis medzi velkostou kvetinaca a rastliny.V 3 litrovom nebudes mat nikdy taku velku rastlinu jak 7 litrovom.A hnoj vsade rovnako,rastlina s k tym zivanam dostane tak ci tak, ak prehnojis moze sa ti to vypomstit.
Jo jo vím.Trošku jsem hledal a protože klasický květináč mi přijde drahý tak jsem to zkusil jinak.Objevil jsem tohle a tou cenou mi to přijde jako velmi zajímavá alternativa.Kdyby měl někdo zájem tak zde http://www.maxeuro.cz/vedro-12l-d_1651.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- gandalf
- Stálý člen
- Reputace: 2591
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Hlavně nezapomeň na drenáž! Tu zeminu tam nepěchuj, nech to vzdušné.
Já to míchám s perlitemgandalf píše:Hlavně nezapomeň na drenáž! Tu zeminu tam nepěchuj, nech to vzdušné.