Jalapeno (skleník x venek)
- Erben61
- Stálý člen
- Reputace: 5228
- Obrázky: 0
Re: Jalapeno (skleník x venek)
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
Vidím to stejně. Do omáček jsou superpálivky jistě dobré. Pokud je usušíš, tak ti stačí tak dva plody na rok. Skoro.. Ono se ani toho sušeného do jídla moc dát nedá.
Já mám rád chilli za syrova a možná ještě radši zavařené.
Mám jala, mám pepperoncina, bulharskou mrkev a pád podobných. Z těch ostřejších caeyny, ring of fire, thai red. Dobrý do zavařených okurek, do jídla, na usušení, na příležitostné popálení huby.
A pár kousků se zajímavou chutí jako jsou ajiny (lemon drop + pinnapple) nebo El oro de equador.
Mám rád ostré, ale ty superpálivky nedám a nechci ani zkoušet. Proti gustu žádný dišputát, ale pro mě to není.
Jala.. to je základ všeho. ;-)
Já mám rád chilli za syrova a možná ještě radši zavařené.
Mám jala, mám pepperoncina, bulharskou mrkev a pád podobných. Z těch ostřejších caeyny, ring of fire, thai red. Dobrý do zavařených okurek, do jídla, na usušení, na příležitostné popálení huby.
A pár kousků se zajímavou chutí jako jsou ajiny (lemon drop + pinnapple) nebo El oro de equador.
Mám rád ostré, ale ty superpálivky nedám a nechci ani zkoušet. Proti gustu žádný dišputát, ale pro mě to není.
Jala.. to je základ všeho. ;-)
- OMO
- Stálý člen
- Reputace: 3155
- Kontaktovat uživatele:
Vraždy jsou super na koření, 70% koření rozdám kamarádům. Už jsem naučil několik pacientů co potřebují denní dávku a okruh lidí se stále zvětšuje hehe. Jinak by mi stačila úroda z 1 Dorset Nagy na několik let. Jak říkáš Jala jsou na chroupačku ideálka. Už se těším jak mě první zralé Jala sfoukne jak svíčku
čerstvé je čerstvé
Life Is Too Short for Mild Hot Sauce
Ona to není honba za milionovkama. Taky je mám, teď jsem tady rozdělal sklenici zavřených 7pot, habanero a fatalii ... no a naprosto skvělá záležitost. Všem chutnalo a nebyla to žádná vražda. A taková švestková omáčka s morugou byla úplná lahůdka. Tolik ke zpracování.JurassicChilli píše:Ja som tú honbu za miliónovkami ešte stále nepochopil. V surovom stave sa jesť nedajú, zavárať tiež nie. Upotrebenie majú jedine v sušenom stave a v omáčkach, ale tam tiež aby človek dal jeden plod aspoň na 5 kilo rajčiat, aby ho z omáčky neklepla pepka.Erben61 píše:RE: Sakevi Tvoje rozhodnutí chválím, Jalapeňa jsou rozhodně zajímavým a klasickým, dnes v honbě za milionovkama trochu opomíjeným druhem.Rozhodně budu se zájmem sledovat Tvé snažení.![]()
- wlasta1
- Stálý člen
- Reputace: 266
Máš naprostou pravdu! Sám mám letos 3 druhy Jala - Goliath, senorita a jalahoty. Vše po 5ks. A aby nebylo málo, tak jsem přidal ještě 5ks Serenade...Erben61 píše:RE: Sakevi Tvoje rozhodnutí chválím, Jalapeňa jsou rozhodně zajímavým a klasickým, dnes v honbě za milionovkama trochu opomíjeným druhem.Rozhodně budu se zájmem sledovat Tvé snažení.![]()