Jalapeno (skleník x venek)

Ptejte se na cokoliv, žádná otázka není špatná
Erben61
Stálý člen
Reputace: 5228
Obrázky: 0

Re: Jalapeno (skleník x venek)

Příspěvekod Erben61 » 13 kvě 2016 12:56

:thumbup: :thumbup: No oni jsou taky krásnýýýýý :thumbup: :thumbup:
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´

Kendy
Moderátor
Reputace: 759

Příspěvekod Kendy » 13 kvě 2016 14:50

Vidím to stejně. Do omáček jsou superpálivky jistě dobré. Pokud je usušíš, tak ti stačí tak dva plody na rok. Skoro.. Ono se ani toho sušeného do jídla moc dát nedá.

Já mám rád chilli za syrova a možná ještě radši zavařené.

Mám jala, mám pepperoncina, bulharskou mrkev a pád podobných. Z těch ostřejších caeyny, ring of fire, thai red. Dobrý do zavařených okurek, do jídla, na usušení, na příležitostné popálení huby.

A pár kousků se zajímavou chutí jako jsou ajiny (lemon drop + pinnapple) nebo El oro de equador.

Mám rád ostré, ale ty superpálivky nedám a nechci ani zkoušet. Proti gustu žádný dišputát, ale pro mě to není.

Jala.. to je základ všeho. ;-)

OMO
Stálý člen
Reputace: 3127
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod OMO » 13 kvě 2016 15:03

Vraždy jsou super na koření, 70% koření rozdám kamarádům. Už jsem naučil několik pacientů co potřebují denní dávku a okruh lidí se stále zvětšuje hehe. Jinak by mi stačila úroda z 1 Dorset Nagy na několik let. Jak říkáš Jala jsou na chroupačku ideálka. Už se těším jak mě první zralé Jala sfoukne jak svíčku :) čerstvé je čerstvé
Life Is Too Short for Mild Hot Sauce

Pedro
Stálý člen
Reputace: 4818

Příspěvekod Pedro » 13 kvě 2016 15:08

JurassicChilli píše:
Erben61 píše:RE: Sakevi Tvoje rozhodnutí chválím, Jalapeňa jsou rozhodně zajímavým a klasickým, dnes v honbě za milionovkama trochu opomíjeným druhem.Rozhodně budu se zájmem sledovat Tvé snažení. :respect: :tiphat:
Ja som tú honbu za miliónovkami ešte stále nepochopil. V surovom stave sa jesť nedajú, zavárať tiež nie. Upotrebenie majú jedine v sušenom stave a v omáčkach, ale tam tiež aby človek dal jeden plod aspoň na 5 kilo rajčiat, aby ho z omáčky neklepla pepka. :lol:
Ona to není honba za milionovkama. Taky je mám, teď jsem tady rozdělal sklenici zavřených 7pot, habanero a fatalii ... no a naprosto skvělá záležitost. Všem chutnalo a nebyla to žádná vražda. A taková švestková omáčka s morugou byla úplná lahůdka. Tolik ke zpracování.

wlasta1
Stálý člen
Reputace: 266

Příspěvekod wlasta1 » 13 kvě 2016 16:03

Erben61 píše:RE: Sakevi Tvoje rozhodnutí chválím, Jalapeňa jsou rozhodně zajímavým a klasickým, dnes v honbě za milionovkama trochu opomíjeným druhem.Rozhodně budu se zájmem sledovat Tvé snažení. :respect: :tiphat:
Máš naprostou pravdu! Sám mám letos 3 druhy Jala - Goliath, senorita a jalahoty. Vše po 5ks. A aby nebylo málo, tak jsem přidal ještě 5ks Serenade... :jalapeno:

Zpět na „Začátečnický koutek“