Choroby na listech
- oskar69
- Stálý člen
- Reputace: 808
- Obrázky: 0
Re: Choroby na listech
[*]Já mám vše venku v záhonu, vypadá to jako by proletěl pás v virem či houbovými spóry .. chytly to dvě v zemi a jen část Nagy co je nahoře v kyblíku a přelitá není. Večer posbírám rajčata a stříknu komplet.. všiml sem si sousedových spálených brambor, takže možná odtud vane vítr
-
- Stálý člen
- Reputace: 340
- JurassicChilli
- Stálý člen
- Reputace: 583
Dobre pozri lupou na spodnú stranu listov, či tam náhodou nie sú malé pavúčiky. Vyzerá to na počiatočné štádium napadnutia sviluškami.
-
- Stálý člen
Tak teď jsem na to koukal. Protože nemám lupu, tak jsem to prohlídl okem a vidím tam nějakou malou svini, není pořádně vidět co to je, ale je vidět jak tam chodí. A taky jsou vidět pod listama mini pavučinky, takže usuzuju, že to jsou svilušky. Tak co teď? Jak se jich mám zbavit? Jaké škody mohou napáchat?
-
- Stálý člen
Bude stačit, když listy přetřu mokrou houbičkou?
- matoha
- Stálý člen
- Reputace: 564
- Bydliště: košice.pre niekoho je to už predná ázia prípadne ďaleký východ :)
mám podobný problém a rovno som striekal vertimecom.pokrútené listy som pred postrekom odstránil.na podobných listoch ako vidím na tvojej foto nebolo vidno žiadne roztoče ani pod lupou a aj tak tam asi boli lebo časom sa to zhoršilo a nové mladé lístky začínali hneď od začiatku slabo hnednúť.
neprajem nikomu hneď zo začiatku sezóny sa trápiť s voškami a následne na to aj so sviluškami.
postihnuté rastlinky ten postrek v pohode prežijú postupne odrážajú nové lístky ale už mohli byť dávno oveľa ďalej
neprajem nikomu hneď zo začiatku sezóny sa trápiť s voškami a následne na to aj so sviluškami.
postihnuté rastlinky ten postrek v pohode prežijú postupne odrážajú nové lístky ale už mohli byť dávno oveľa ďalej