To: Kendy
Z asi 40ti rostlin se tento problém objevil u třech.
První byla ještě malá a v květináči a kvůli nedostatku místa v paneláku a než budou moci holky ven, jsem ji strčil k rodičům do skleníku.
Najednou začala vadnout a protože byla ještě celkem malá, tak jsem ji uřízl nad tím poškozeným místem, strčil do „Stimulaxu“ a do lignohumátu. Když trochu narostli kořeny (šlo to velmi pomalu), šla do takového experimentálního hydroponického systému a rostla dál. (Tady ale letěla jak o život)
gallery/album/2269
(Fotky této konkrétní rostliny bohužel nemám)
Když měla dost kořenů, šla na měsíc do květináče a pak do foliovníku. Tam se jí ale nikterak nedařilo a asi před měsícem musela na hanbu. ( 3 květy a neduživka. Je v opět v květináči a mimo foliovník)
Další dvě rostliny takhle napadeny šli rovnou ze stráně a ani jsem se je nepokoušel zachraňovat.
U jedné sladké takto uhnila jen jedna z postranních větví a roste dál.
Ortivu jsem použil jako prevenci pro ostatní rostliny, včetně rajčat a zatím je „díky ďáblu“ klid.
Stejné problémy s hnilobou má ale i kamarád.
Nikdy (3 sezóny nazpět) jsem nemusel tento problém řešit. Až nyní.
Podle mého, pokud už začne větší rostlina vadnout s takovouto hnilobou, tak už jí žádná chemie nepomůže. Ta moje měla kmínek uvnitř tak nějak houbovitý a bylo jasné že tamtudy, už vzhůru nic neprotlačí.
Nechť se Vám takovéto p*ůse*y vyhýbají.
Hezký den Strato3.