Jalapeňo som ešte nepestoval, ale mal som ho mnoho krát zavarené v sladkokyslom náleve z obchodu a nikdy som si na tých zavarených plodoch nevšimol žiadnu strupovitosť, takže musia existovať odrody, ktoré sú tolerantnejšie a strupovitosťou buď netrpia, alebo len minimálne. A práve takú odrodu sa snažím nájsť. A kde inde sa mám spýtať ako medzi odborníkmi, ktorí už vypestovali nejedno jalapeňo.Erben61 píše:Nevím co tu řešíte páni.....strupovitost zní sice hrozně, ale tahle charakteristická ,,vada´´ na kráse to je prostě Jalapeňo!!!!!!! A postřik proti strupovitosti jako u ovoce....to mě prostě rozesmálo.![]()
![]()

Inak tie postreky sú blbosť. To samozrejme nebolo myslené vážne. Ja to niektoré roky flákam aj u tých jabloní ako som písal a úroda potom stojí za bačkoru, ale snažím sa nepoužívať moc chémie v záhrade, takže jalapeňá by som proti strupovitosti určite nepostrekoval. No a práve preto sa snažím nájsť odrodu, ktorá moc netrpí strupovitosťou sama od seba geneticky. To mi nehovorte, že taká odroda neexistuje.