Venkovní / polní pěstování paprik
Re: Venkovní / polní pěstování paprik
Když jsem viděl galerii Stalkera a jeho polní chilli prales, tak jsem se rozhodl že také letos zkusím. Dat něco ven. A dám tam jak Snímky tak Chinensky a též Pubescentky-Rocota, těm by se mělo venku dařit super. A uvidím čemu se bude dařit nejlíp v mých podmínkách 350m.n.m. Ale věřím ze když dám kutlák kvalitní živiny a vydaří se léto tak se určitě něco urodí 

- Dr.Pedr
- Stálý člen
- Reputace: 159
- Obrázky: 0
Já pěstuji chilli pouze venku... nedávám je do země ale do kýblů...pro mě to má několik zásadních výhod..kořenový systém v květníku (kýblu) se prohřívá více zalévám + hnojím ...je to takové turbo vše se urychlí a stačí v pohodě dozrát...i proti škůdcům díky uzavřené zemině v květníku se dá lépe bojovat..další výhoda a to dost podstatná je že při letních bouřkách spojených s krupobitím se dají vzácnější kusy květin přenést do bezpečí (ostatní přikryji bubl.folií) ...a pro mě největší výhodou je úspora místa na zahradě a využítí záhonů k pěstování brambor ..zeleniny..koření apod....lobo píše:Když jsem viděl galerii Stalkera a jeho polní chilli prales, tak jsem se rozhodl že také letos zkusím. Dat něco ven. A dám tam jak Snímky tak Chinensky a též Pubescentky-Rocota, těm by se mělo venku dařit super. A uvidím čemu se bude dařit nejlíp v mých podmínkách 350m.n.m. Ale věřím ze když dám kutlák kvalitní živiny a vydaří se léto tak se určitě něco urodí
Na obr.rajčata v květnících umístěné na betonovém chodníku.
Habanero v květníku pod širým nebem..( Kolín 225 m.n.m. ) http://astro.arms.cz/sourad.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Tak to je nádherná Habaneros alej 
Též budu dávat do kvetniku

Též budu dávat do kvetniku

-
- Stálý člen
- Reputace: 113
Alej vypadá nádherně!
Mám jednu otázečku na Dr. Pedra: Máš ve dně kýblů díry pro odtok přebytečné vody?

Mám jednu otázečku na Dr. Pedra: Máš ve dně kýblů díry pro odtok přebytečné vody?

- Dr.Pedr
- Stálý člen
- Reputace: 159
Jasně 10tka vrták to jistí... na vnější hranu dna kýblu.. (vyvrtám 5 až 6 otvorů.. dokola.. bohatě stačí...)Scoville heat unit píše:Alej vypadá nádherně!![]()
- matoha
- Stálý člen
- Reputace: 564
- Bydliště: košice.pre niekoho je to už predná ázia prípadne ďaleký východ :)
zdravím skúšam niečo len tak jednoducho na balkóne patlať prvý rok takže to beriem ako nultú skúšobnú sezónu ale už myslím aj na ďalšiu a veľmi ma zaujalo to vonkajšie pestovanie v sudoch a zaujímalo by ma hlavne
1) čo to pchal do tej drenážnej trúbky ktorá predpokladám že slúži na zalievanie
2) alebo sa zalieva aj popri nej?
3) či sa to oplatí risknúť ak o to bude možná starostlivosť po vysadení cca raz za týždeň až desať dní niekedy iba raz za dva týždne.samozrejme s menej náročnými odrodami.
a už keď sa pýtam tak skúsim tu aj mimo tejto témy keď nechám substrát s mykorízou vyschnúť poškodím tým tie huby alebo sa to potom po zaliatí obnoví?a tá istá otázka čo keď nechám ten substrát cez zimu vonku a zmrzne.predpokladám že obyčajný predhnojený substrát ani jedným ani druhym veľmi nepoškodím.
vopred ď ;-)
1) čo to pchal do tej drenážnej trúbky ktorá predpokladám že slúži na zalievanie
2) alebo sa zalieva aj popri nej?
3) či sa to oplatí risknúť ak o to bude možná starostlivosť po vysadení cca raz za týždeň až desať dní niekedy iba raz za dva týždne.samozrejme s menej náročnými odrodami.
a už keď sa pýtam tak skúsim tu aj mimo tejto témy keď nechám substrát s mykorízou vyschnúť poškodím tým tie huby alebo sa to potom po zaliatí obnoví?a tá istá otázka čo keď nechám ten substrát cez zimu vonku a zmrzne.predpokladám že obyčajný predhnojený substrát ani jedným ani druhym veľmi nepoškodím.
vopred ď ;-)