Venkovní / polní pěstování paprik

Ptejte se na cokoliv, žádná otázka není špatná
proki73
Moderátor
Reputace: 36
Obrázky: 0

Re: Venkovní / polní pěstování paprik

Příspěvekod proki73 » 07 říj 2014 15:36

Pedro píše:Tak jsem nahrál "paprikosudy" do galerie...jen pro zajímavost. Zkusím dát sem, ale zatím jen odkaz...
Jen letos se tam nějak do sazenic pustili slimáci, proto jsou některé kapsy na boku prázdné :-(
gallery/image_page.php?album_id=1672&image_id=20301" onclick="window.open(this.href);return false;
moc zajímavéj nápad jen mě by stím vyhodily z baráku :D

Pedro
Stálý člen
Reputace: 4792

Příspěvekod Pedro » 07 říj 2014 15:54

proki73 píše:
Pedro píše:Tak jsem nahrál "paprikosudy" do galerie...jen pro zajímavost. Zkusím dát sem, ale zatím jen odkaz...
Jen letos se tam nějak do sazenic pustili slimáci, proto jsou některé kapsy na boku prázdné :-(
gallery/image_page.php?album_id=1672&image_id=20301" onclick="window.open(this.href);return false;
Proč? Vysvětlil by jsi, že dva sudy zaberou míň místa, než 30 květináčů...a takový sud plný habaner a ostatních dobrůtek? :firy:

Pedro
Stálý člen

Příspěvekod Pedro » 21 říj 2014 08:55

Pedro píše:
proki73 píše:
Proč? Vysvětlil by jsi, že dva sudy zaberou míň místa, než 30 květináčů...a takový sud plný habaner a ostatních dobrůtek? :firy:
Taď jsem narazil na verzi na balkon :-)
https://www.youtube.com/watch?v=w313O4WB45I" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.youtube.com/watch?v=W8fIvKW2wuE" onclick="window.open(this.href);return false;

proki73
Moderátor
Reputace: 36

Příspěvekod proki73 » 21 říj 2014 17:57

je to krásné ale tu nejde o místo toho je dost aleo vzhled už to sliším tam si porej plac a žádné sudy :D

Pedro
Stálý člen

Příspěvekod Pedro » 21 říj 2014 19:10

proki73 píše:je to krásné ale tu nejde o místo toho je dost aleo vzhled už to sliším tam si porej plac a žádné sudy :D
Ach ty naše ženy :cooking:

Fénix
Stálý člen
Reputace: 1

Příspěvekod Fénix » 26 říj 2014 22:12

Dobrej měl bych pár dotaz ohledně papriček v kýblech ;-) . Jeden takový obecný :D na jakou světovou stranu je ideální mít papričky postavený(počítáno že na opačný straně je zeď u nichž je postavený kýbl s papričkou). Druhý je složení zeminy/hnojiva(chtěl bych použít koninu ke které mám přístup)+ čehokoliv co je dobré v něm mít ) díky za tipy

Palu zdar

chilli-max
Stálý člen
Reputace: 4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod chilli-max » 26 říj 2014 22:27

Určitě tak, aby na papričky šlo co nejvíc světla a měli teplo...záleží taky na nadmořské výšce... já měl nějaké v kýblích v prostoru...a oproti foliáku to byla bída. Ale někde v nížině je to potom taky jiné. Ve vyšších nadmořských polohách chce využívat ochrany zdí a také akumulace tepla zdmi.
Určitě bych se nebál dát do spodní části kýble vstvu uleželého hnoje. Zemina by měla být kyprá ... pokud máš dobrou na zahradě, tak tu, anebo jí nastavit univezálním substrátem typu B ...anebo použít jen ten substrát (ideální stav) + ten hnůj .... no a pak průběžně hnojit, případně postřik Wuxalem atd. :wave:
http://www.foto-tapety.cz

peldao
Nový člen
Reputace: 0

Příspěvekod peldao » 03 led 2015 18:01

Taky bych měl otázečku. Plánuji vysázet chilli na políčko a právě přemýšlím, jaké odrůdy použít. Mám v plánu tam dát anuumky typu Cayene apod a přemýšlel jsem i o Habanerech, ale mám strach, že nestihnou dozrát. Přeci jen nebydlím na jižní Moravě. Šli byste do capsicum chinenses nebo jen anuum?

Zpět na „Začátečnický koutek“