Venkovní / polní pěstování paprik

Ptejte se na cokoliv, žádná otázka není špatná
lobo
Stálý člen
Reputace: 2160
Obrázky: 0

Re: Venkovní / polní pěstování paprik

Příspěvekod lobo » 03 led 2015 18:16

Když jsem viděl galerii Stalkera a jeho polní chilli prales, tak jsem se rozhodl že také letos zkusím. Dat něco ven. A dám tam jak Snímky tak Chinensky a též Pubescentky-Rocota, těm by se mělo venku dařit super. A uvidím čemu se bude dařit nejlíp v mých podmínkách 350m.n.m. Ale věřím ze když dám kutlák kvalitní živiny a vydaří se léto tak se určitě něco urodí :tiphat:

Dr.Pedr
Stálý člen
Reputace: 159

Příspěvekod Dr.Pedr » 03 led 2015 20:53

lobo píše:Když jsem viděl galerii Stalkera a jeho polní chilli prales, tak jsem se rozhodl že také letos zkusím. Dat něco ven. A dám tam jak Snímky tak Chinensky a též Pubescentky-Rocota, těm by se mělo venku dařit super. A uvidím čemu se bude dařit nejlíp v mých podmínkách 350m.n.m. Ale věřím ze když dám kutlák kvalitní živiny a vydaří se léto tak se určitě něco urodí :tiphat:
Já pěstuji chilli pouze venku... nedávám je do země ale do kýblů...pro mě to má několik zásadních výhod..kořenový systém v květníku (kýblu) se prohřívá více zalévám + hnojím ...je to takové turbo vše se urychlí a stačí v pohodě dozrát...i proti škůdcům díky uzavřené zemině v květníku se dá lépe bojovat..další výhoda a to dost podstatná je že při letních bouřkách spojených s krupobitím se dají vzácnější kusy květin přenést do bezpečí (ostatní přikryji bubl.folií) ...a pro mě největší výhodou je úspora místa na zahradě a využítí záhonů k pěstování brambor ..zeleniny..koření apod....

Na obr.rajčata v květnících umístěné na betonovém chodníku.

18341

Habanero v květníku pod širým nebem..( Kolín 225 m.n.m. ) http://astro.arms.cz/sourad.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

9635

lobo
Stálý člen
Reputace: 2160

Příspěvekod lobo » 04 led 2015 08:57

Tak to je nádherná Habaneros alej :jalapeno:
Též budu dávat do kvetniku :tiphat:

Scoville heat unit
Stálý člen
Reputace: 113

Příspěvekod Scoville heat unit » 13 led 2015 00:15

Alej vypadá nádherně! :foods:

Mám jednu otázečku na Dr. Pedra: Máš ve dně kýblů díry pro odtok přebytečné vody? :tiphat:

Dr.Pedr
Stálý člen
Reputace: 159

Příspěvekod Dr.Pedr » 13 led 2015 09:42

Scoville heat unit píše:Alej vypadá nádherně! :foods:

Mám jednu otázečku na Dr. Pedra: Máš ve dně kýblů díry pro odtok přebytečné vody? :tiphat:
Jasně 10tka vrták to jistí... na vnější hranu dna kýblu.. (vyvrtám 5 až 6 otvorů.. dokola.. bohatě stačí...)

matoha
Stálý člen
Reputace: 564
Bydliště: košice.pre niekoho je to už predná ázia prípadne ďaleký východ :)

Příspěvekod matoha » 22 čer 2016 14:28

zdravím skúšam niečo len tak jednoducho na balkóne patlať prvý rok takže to beriem ako nultú skúšobnú sezónu ale už myslím aj na ďalšiu a veľmi ma zaujalo to vonkajšie pestovanie v sudoch a zaujímalo by ma hlavne
1) čo to pchal do tej drenážnej trúbky ktorá predpokladám že slúži na zalievanie
2) alebo sa zalieva aj popri nej?
3) či sa to oplatí risknúť ak o to bude možná starostlivosť po vysadení cca raz za týždeň až desať dní niekedy iba raz za dva týždne.samozrejme s menej náročnými odrodami.

a už keď sa pýtam tak skúsim tu aj mimo tejto témy keď nechám substrát s mykorízou vyschnúť poškodím tým tie huby alebo sa to potom po zaliatí obnoví?a tá istá otázka čo keď nechám ten substrát cez zimu vonku a zmrzne.predpokladám že obyčajný predhnojený substrát ani jedným ani druhym veľmi nepoškodím.

vopred ď ;-)
2019 2018
2017 2016
ak mi niekto chce napísať poprosím radšej klasickú správu lebo čet cez mobil nevidím a cez pc tu skoro nechodím.ď ;)
:rollbaby:

Zpět na „Začátečnický koutek“